Site menu:

-

Search

Pogon Jedinstvo – Velika dvorana


Provjeri raspoloživost

Osnovni podaci

lokacija: Trnjanski nasip bb

površina: 401,8 m2
širina: 11,89 m
dužina: 33,80 m
visina: 7,93 m
kapacitet: do 1200 ljudi (stojeći);  sjedeća mjesta – ovisno o tipu programa

Opis

Ovo je najveća dvorana bivše tvornice Jedinstvo na Savskom nasipu te se nalazi uz klub Močvara. Dvorana je pogodna za različite oblike događanja, i može primiti najviše 1200 ljudi. Dvorana ima uređen pod (tamno crveno) i zidove (crno). Ima dobru akustiku i osnovnu zvučnu izolaciju, ali nedovoljnu da bi spriječila probijanje zvuka van dvorane. Moguće je koristiti aluminijske konstrukcije te je postavljanje potrebne opreme (npr. rasvjeta), umjetničkih radova i drugog relativno brzo i jednostavno. Međutim, dvorana još uvijek nema ventilaciju na što je nužno upozoriti publiku, osobito za događanja na kojima se očekuje više od 200 ljudi.

Sa stražnje strane Velike dvorane nalazi se nekadašnja tvornička Kotlovnica, danas prostorija površine oko 45 m2 sa tuš prostorijom i malim WC-om. Ima dva ulaza, jedan iz Velike dvorane te drugi iz stražnjeg dvorišta, a na podu su drvene bijele ploče prekrivene crnim tepisonom. Dosad se koristila i kao prostor za performanse i izložbe, no sada je primarno u funkciji garderobe / backstagea za potrebe programa u Velikoj dvorani Jedinstva.

Za popis opreme koja je dostupna u dvorani pogledajte ovdje.

Posebni uvjeti

Korištenje dvorane uključuje

  • opisani prostor s opremom;
  • troškovi struje, vode, komunalija itd.;
  • troškovi voditelja realizacije;
  • troškovi čišćenja (prije ulaska u prostor i po završetku programa)

Korisnik je dužan, u dogovoru s Pogonom, osigurati sredstva za sve ostalo potrebno za realizaciju određenog programa.

Opremom  mogu rukovati zaposlenici Pogona i korisnikovi tehničari, ali samo ako zadovoljavaju jedan od slijedeća dva zahtjeva: (a) da su profesionalci s iskustvom rukovanja takvom opremom, ili (b) da su prošli tečaj rukovanja opremom kojeg je organizirao Pogon.

U slučaju oštećenja prostora ili opreme nastalog krivnjom korisnika, korisnik se obavezuje nadoknaditi štetu za slučajeve ili u udjelu kojem ona nije pokrivena osiguranjem.

Glasni glazbeni program (koncert, party) – s obzirom da zvučna izolacija nije dovoljna da spriječi prodor buke izvan dvorane, organizator preuzima odgovornost za mogući prekid programa od strane policije, a uslijed mogućih pritužbi okolnih stanara na buku. Ujedno je bitno napomenuti da ovaj tip programa mora završiti najkasnije do 00:30h.

Pri dogovoru oko termina korištenja dvorane s obzirom radi li se o tzv. “tihim” (npr. predstave) ili “glasnim” (npr. koncerti) programima, vodit će se računa i o usklađivanju s programskim planovima susjeda s kojima dijelimo zgradu Jedinstva. Za tzv. “tihe” programe vrijeme kada možemo garantirati tišinu je između 19h i 21:30h,  uz pravovremeni dogovor sa klubom Močvara. 

Organizator/korisnik je obavezan prijaviti javni program svim nadležnim službama, ovisno o vrsti programa, a u skladu s propisima (policija, ZAMP, vatrogasci itd.), npr. obrazac za prijavu javnog okupljanja

Organizator/korisnik je obavezan osigurati dovoljan broj redara u skladu sa standardima.

Dvoranu je moguće rezervirati samo za jednokratna događanja (jedno ili više njih). Stalne termine (npr. svaki četvrtak tijekom nekoliko mjeseci) nije moguće rezervirati.

U dvorani trenutno nije moguće organizirati stalnu ugostiteljsku djelatnost (šank). Za  pojedine programe organizator / korisnik, ukoliko želi, treba sam organizirati privremeni šank, u skladu s propisima (potrebno je poduzeće koje inače obavlja ugostiteljsku djelatnost te prijava Sanitarnoj inspekciji) te pribaviti svu potrebnu opremu (frižideri, točionici i sl.).

Korištenje dvorane, odnosno usluge realizacije programa se ne naplaćuju, osim u slučajevima kada korisnik organizira privremenu ugostiteljsku djelatnost (šank) i to s obzirom na konačni broj posjetitelja na događaju i u slučajevima kada termin prelazi propisanu strukturu i trajanje termina

Fotografije i tlocrt