Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Proljetni Cirkus u Pogonu!

od 15. do 30.5. | organizator: Cirkorama
montaza
Od 15. do 30. svibnja Cirkorama donosi cirkus na Trnjanski nasip. Uz predstave u sklopu dvotjednog Proljetnog cirkusa u Pogonu Cirkorama donosi puno zabave, stručne radionice i edukacije. Od 16. do 20. svibnja u Pogonu Jedinstvo će se održavati radionice cirkuskih vještina i cirkuske pedagogije. Francuska cirkusantica Annabelle Lares će podučavati zračne vještine, odnosno tehnike rada s užetom i cloud swingom. Dok će osnivač i voditelj cirkuske škole Turbul u Nimesu Pierre Chartier voditi pedagošku edukaciju na temu primjene cirkusa u svakodnevnom životu, socijalizaciji i izgradnji samopouzdanja kod svih dobnih skupina.  Prijave za radionice se mogu slati do 10. svibnja na adresu cirkorama@gmail.com. Cirkorama će u Pogonu 22. i 23. svibnja ( u 19. 30) izvoditi svoju već poznatu predstavu zračnih akrobacija i podnih improvizacija Danse Macabre – pokušaj vertikalnog povratka. Dvotjedno cirkusko druženje u Pogonu Jedinstvo će završiti premijerom najnovije Cirkoramine predstave Torture, nastale unutar projekta Pogonator.

od 16. do 20. svibnja | Radionica zračnih vještina: uže i cloud swing | u sklopu Laboratorija cirkuskih umjetnosti |
Radionica je namijenjena svima koji imaju iskustva u prakticiranju zračnih vještina. U 5 dana radionice radit će se na usvajanju osnovne tehnike akrobacija na užetu kroz rad na dinamici, specifičnoj pripremi mišića, padovima i sekvencama. Određeno vrijeme posvetit će se i traženju izvedbenog materijala između poda i užeta- ovisno o grupi koja se formira i njenim preferencijama.

od 16. do 20. svibnja| Cirkobalkana radionica cirkuske pedagogije
U sklopu Proljetnog cirkusa u Pogonu Cirkobalkana i Laboratorija cirkuske umjetnosti organiziraju radionicu cirkuske pedagogije, pod vodstvom Pierre Chartiera, osnivača i voditelja cirkuske škole Turbul u Nimes-u, Francuska. Radionice su zamišljene tako da polaznici/e, kroz teoriju i praksu, nauče osnovne pedagoške principe u radu sa djecom i mladima. Na radionicama će biti riječi o različitim strukturama cirkuske pedagogije u Francuskoj i radu sa djecom u cirkuskim školama, o sigurnosti pri radu i osiguranju kod određenih cirkuskih disciplina, kao i o modelima izgradnje i planiranja aktivnosti u makro i mikro ciklusima..

22. i 23.svibnja | 19.30h | Danse Macabre – pokušaj vertikalnog povratka | predstava i promocija ploče s glazbom iz predstave | 40kn, predstava / 80kn predstava + ploča
danse macabre foto Ivan MarenićCirkusko uprizorenje trenutaka nakon smrti ljudskog tijela Danse Macabre- pokušaj vertikalnog povratka izvedbeno je utemeljena na zračnim akrobacijama i podnim improvizacijama šest polaznica treninga zračnih akrobacija Cirkorame, a rezultat je jednogodišnjeg isprekidanog fizičkog istraživanja. Predstava je premijerno odigrana u lipnju 2014. Kroz dvije naredne izvedbe publika će imati priliku i kupiti ploču s glazbom iz predstave, autora Brune Motika.

 

*pogonator i Cirkorama predstavljaju | 28. i 29.svibnja | 19.30h | Torture | premijera i prva izvedba cirkuske predstave
torture foto Ivan MarenićTroje izvođača na sceni pokušavaju pokretom i glazbom prenijeti svoje viđenje torture, prisutne u svakodnevnom društvenom životu i umjetničkom stvaralaštvu. Koristeći definiciju riječi tortura i njene praktične oblike kao motive, izvođači ih implementiraju u izvedbu kroz akrobatiku, manipulaciju objektima, VJ-ing i glazbu… Ovdje je riječ o preispitivanju sitnih i ponešto većih mučenja koja si činimo i koja nam drugi čine na putu do vlastitog umjetničkog ostvarenja.

 

 

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2