Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Jean-Lorin Sterian

jean-lorinJean-Lorin Sterian rođen 1975. u Constanti, u Rumunjskoj. On je istraživač, pisac, umjetnik i performer. Trenutno živi u Bukureštu, u Rumunjskoj. Diplomirao je novinarstvo 1998. na Sveučilištu Spiru Haret u Bukureštu. Magistrirao je antropologiju na Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) 2009. godine i “Society, Multimedia, Spectacle“ (Center Of Excellence In Image Study, Sveučilište Bukurešt, 2015. godine). 2016. je započeo doktorski studij na SNSPA i istraživanje “homemade“ kulture.

Otvorio je ”lorgean kazalište“ 2008., prvo kazalište u dnevnom boravku u Rumunjskoj, a od 2014. godine vodi HomeFest, umjetnički festival koji se održava isključivo u kućama i stanovima. Dugi niz godina radio je kao novinar za lifestyle magazin. Objavio je nekoliko romana i jednu knjigu vezanu uz antropološko iskustvo pretvaranja vlastite kuće u javni prostor za nastupe. Od 2009. zainteresiran je za umjetnost performansa i suvremenog plesa.

Jean-Lorin Sterian radio kao izvođač za dva projekta na Venecijanskom bijenalu, ”Sinthome The Score” (2015. Dora Garcia) i “An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale“ (2013). Također je na 56. Venecijanskom bijenalu izveo vlastiti umjetnički projekt ”The parasite socks“. Kreirao je i performanse poput “We Need To Talk About lorgean“ (2014.), “Strip-tease“ (2013., s Alice Pons) i “Zugzwang“ (2012).

Dobitnik je stipendija za suvremeni ples na The Gathering, Montemor-o-Novo/Portugal (2013.) i DanceWeb, Vienna/Austrija (2012.), stipendiju za književnosti na Villa Marguerite Yourcenar, Saint-Jans-Cappel / Francuska (2012.).

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2