Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Pogon rezidencija

Pogon Rezidencija započeo je 2009. kao pilot projekt razmjene umjetnika na rezidncijalnim boravcima, s ciljem uspostavljanja stalnog programa, koje bi se razvijao u suradnji s organizacijama nezavisne kulture.

Rezidencija započinje projektom razmjene mladih umjetnika u suradnji s jednom od najvažnijih europskih institucija koja provodi takve programe – Akademie Schloss Solitude iz Stuttgarta. Područje razmjene je arhitektura, urbanizam i/ili sociologija, a studijski boravci traju 3 mjeseca. Unutar projekta realiziraraju se 2 studijska boravka godišnje.

Do sada su u projektu sudjelovali: Zvonimir Marčić (HR), Lan Tuazon (SAD), Iva Marčetić (HR), Sybille Neumeyer (DE), Ana Sladetić (HR), Ursula Achternkamp, (DE), Vesna Vuković (HR), Roberto Santaguida, (CA), Maja Marković, (HR), Katerina Duda (HR) i Dan Boehl (US), Ana Kovačić (HR) i Jean-Lorin Sterian (RO). Kandidati za boravak u Stuttgartu biraju se putem javnog natječaja kojeg Pogon raspisuje jednom godišnje. Savjet Rezidencije koju okuplja Pogon na temelju pristiglih prijava odabire tri potencijalna kandidata koji ulaze u uži izbor. Finalni odabir vrši se Akademie Schloss Solitude, koja pokriva putne i osobne troškove, osigurava smještaj i studio te financijski podržava produkciju projekta stipendista.

S druge strane, kandidati za boravak u Zagrebu biraju se među umjetnicima koje je prethodno ugostio Schloss Solitude. Troškovi života i produkcije rada gostujućeg umjetnika osiguravaju se iz sredstava Ministarstva kulture RH, a smještaj i prostor za rad iz osnovnih sredstava Pogona.

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2