Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Arhiva – Programski savjet

Programski savjet Pogona od 2014. do 2016. bili su:

SUNČICA OSTOIĆ, predsjednica Savjeta

SUNČICA OSTOIĆ Kontejner, Zagreb Sunčica Ostoić (HR, 1976.) je povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i likovna kritičarka iz Zagreba gdje je na Filozofskom Fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Godine 2002. suosnovala je nevladinu udrugu KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse koja se bavi istraživačkom umjetnošću na polju umjetnosti i tehnologije, umjetnosti i znanosti te tjelesne umjetnosti. Ima dvanaest godina iskustva u kustoskim praksama i organizaciji lokalnih i međunarodnih umjetničkih izložbi, festivala, simpozija. Članica je Kulturnog vijeća za nove medijske kulture pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, vijeća Galerije VN i HDD Galerije te AICA-e i ULUPUH-a.

SANJIN HASANEFENDIĆ, zamjenik predsjednice Savjeta

SANJIN HASANEFENDIĆ Udruženje za razvoj kulture „URK“, Zagreb. Sanjin Hasanefendić  (1975.)  je  dipl.prof.sociologije i trenutno radi kao suradnik i koordinator programa u klubu „Močvara“  te kao voditelj projekta neformalne edukacije „Močvarni Laboratorij“. Tijekom petnaest godina profesionalnog angažmana u administraciji više međunarodnih organizacija stekao je veliko poslovno iskustvo. Završio je razne programe stručnog usavršavanja u području menadžmenta, a organizacijom kulturnih događanja volonterski se bavi od 1996. godine. Posebno je zainteresiran za nezavisnu muzičku produkciju, a od 2013. godine aktivno sudjeluje u kreiranju koncertnog programa u klubu „Močvara“.

Članovi savjeta:

TAMARA CURIĆ Plesni Centar TALA, Zagreb  Tamara Curić rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku „Ana Maletić“, diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi. Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je nekoliko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu. Suosnivačica je Platforme.hr u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Osnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene.

IVET ĆURLIN WHW /  Što, kako i za koga, Zagreb. Ivet Ćurlin je povjesničarka umjetnosti i kustosica. Diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Master in Public Administration na New York University u New Yorku, SAD. Članica je kustoskog kolektiva WHW, s kojim od 2003. godine osmišljava i vodi program Galerije Nova u Zagrebu, posvećen istraživanju, dokumentaciji i proizvodnji znanja modernističke i suvremene vizualne umjetničke prakse. Kao članica kolektiva WHW bila je kustosica brojnih međunarodnih izložbi i projekata. Aktivnosti WHW-a osmišljene su kao kontinuirani napor da se reaktualizira politički potencijal umjetničke prakse unutar šireg konteksta.

MONIKA PAŽUR Mreža mladih Hrvatske, Zagreb.  Rođena u Varaždinu. Magistra pedagogije. Trenutno pohađa postdiplomski interdisciplinarni specijalistički studij “Prava djece”.  Počela raditi u Mreži mladih Hrvatske 2011., gdje je i dalje zaposlena na poziciji voditeljica programa Prava mladih. Kao vanjska stručna suradnica radi na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u ulozi asistentice na kolegiju Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Zainteresirana za područja interkulturalizma, ljudskih prava i prava na obrazovanja, posebice marginaliziranih skupina. Zalaže se za uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u škole. Ostali interesi uključuju ples, sviranje klavira, plivanje, putovanja…

Programski savjet Pogona od 2012. do 2014. bili su:

SUNČICA OSTOIĆ, predsjednica Savjeta

Kontejner, Zagreb Sunčica Ostoić (HR, 1976.) je povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i likovna kritičarka iz Zagreba gdje je na Filozofskom Fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Godine 2002. suosnovala je nevladinu udrugu KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse koja se bavi istraživačkom umjetnošću na polju umjetnosti i tehnologije, umjetnosti i znanosti te tjelesne umjetnosti. Ima dvanaest godina iskustva u kustoskim praksama i organizaciji lokalnih i međunarodnih umjetničkih izložbi, festivala, simpozija. Članica je Kulturnog vijeća za nove medijske kulture pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, vijeća Galerije VN i HDD Galerije te AICA-e i ULUPUH-a.

MIRELA TRAVAR, zamjenica predsjednice Savjeta

Mreža mladih Hrvatske, Zagreb Mirela Travar rođena je u Zagrebu 1981. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a usporedno je diplomirala i na Mirovnim studijima. Aktivno se počinje uključivati u rad organizacija civilnog društva kao volonterka i aktivistkinja 2000-tih godina, te joj je jedna od najdražih akcija u kojima je sudjelovala još i danas Reclaim the Streets 2007. Godine 2008. zapošljava se u udruzi GONG gdje je bila zaposlena tri i pol godine. Godine 2010. postaje članica trenerske platforme Mreže mladih Hrvatske i članica Upravnog odbora Mreže mladih. Godine 2011. izlazi iz UO MMH kako bi preuzela dužnost Glavne tajnice koju i sada obavlja. Strastveno vjeruje u moć obrazovanja i kvalificirana je trenerica za obrazovanje o ljudskim pravima. Bavi se antidiskriminacijskim politikama od 2009. Nikad nije bez muzike u ušima ili bez kindlea u torbi. Jedne od omiljenih internetskih stranica su joj Den of Geek i Metal Review za koju je i jedno vrijeme pisala.

TAMARA CURIĆ, članica Savjeta

Plesni Centar TALA, Zagreb  Tamara Curić rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku „Ana Maletić“, diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi. Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je nekoliko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu. Suosnivačica je Platforme.hr u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Osnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene.

ZVONIMIR DOBROVIĆ, član Savjeta

Domino, Zagreb Zvonimir Dobrović je završio novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Utemeljitelj i programski direktor festivala Queer Zagreb (od 2003.) i Perforacije (od 2009.) Urednik desetak knjiga. Završio razne programe usavršavanja u području kulturnog menadžmenta u inozemstvu. Stipendist brojnih fondacija i programa.

BORUT ŠEPAROVIĆ, član Savjeta

Montažstroj, Zagreb Borut Šeparović rođen je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te na postdiplomskom studiju na DasArtsu (Napredni studiji u izvedbenim umjetnostima) u Amsterdamu. Pod njegovim vodstvom od samog osnutka 1989. godine kazališna skupina Montažstroj postaje zaštitnim znakom novog i drugačijeg kazališta. Autor je i voditelj preko 50 različitih i specifičnih umjetničkih projekata sa produkcijskim potpisom Montažstroja ali i raznih hrvatskih i inozemnih institucionalnih kazališta. Držao je niz predavanja i vodio mnoge radionice u Hrvatskoj i inozemstvu a u posljednje vrijeme se osim kazalištem bavi i audiovizualnim stvaralaštvom. Trajno ga zanima angažirana umjetnost koja problematizira okružje u kojem nastaje te koja propituje mogućnosti konkretnog učinka na boljitak zajednice.

Programski savjet Pogona od 2010. do 2012. bili su:

TOMISLAV MEDAK, predsjednik savjeta

Multimedijalni institut, Zagreb, predsjednik Tomislav Medak je koordinator je teorijskog programa i izdavačkih aktivnosti u Multimedijalnom institutu. Zagovornik je slobodnog softvera i slobodne kulture. Voditelj je hrvatskog projekta lokalizacije Creative Commons licenci. Aktivist je inicijative Pravo na grad. Član je kazališne skupine BADco.

NIKOLA PANDURIĆ, zamjenik predjsednika Savjeta

Mreža mladih Hrvatske, Zagreb, predsjednik Nikola Pandurić diplomirani je magistar inženjer ekoinženjerstva. Do sada u slobodno vrijeme, a sada i puno radno vrijeme bavi se mladima i politikom za mlade na nacionalnoj i lokalnoj razini. Predsjednik je i udruge Kreativni Veznik Alternativnog Razvoja Kulture u Križevcima koja raspolaže prostorom za mlade i civilnu scenu Klub Kulture, gdje živi i radi.

ZVONIMIR DOBROVIĆ, član Savjeta

Domino, Zagreb, predsjednik Zvonimir Dobrović je završio novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Utemeljitelj i programski direktor festivala Queer Zagreb (od 2003.) i Perforacije (od 2009.) Urednik desetak knjiga. Završio razne programe usavršavanja u području kulturnog menadžmenta u inozemstvu. Stipendist brojnih fondacija i programa.

IVAN KRALJ, član Savjeta

Mala performerska scena, Zagreb, predsjednik Ivan Kralj ravnatelj je Festivala novog cirkusa, voditelj Cirkuskog informacijskog arhiva, organizator i selektor filmskog ciklusa Cirkuskih srijeda, voditelj društveno-edukacijskog projekta Circus Factory, organizator i suorganizator više domaćih i međunarodnih kulturnih skupova i projekata, te autor i izdavač. Po fakultetskoj vokaciji novinar, nakon dužeg staža u nagrađivanoj sferi istraživačkog novinarstva (Latinica, Feral Tribune…), danas piše za uglavnom kulturne nezavisne medije, uključujući svoje vlastite (web Kupus.net i kulturni časopis Kupusov list).

DEA VIDOVIĆ, članica Savjeta

KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Zagreb, predsjednica Dea Vidović završila je studij komparativne književnosti i indologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba. Trenutno radi kao glavna urednica i voditeljica portala Kulturpunkt.hr. U deset godina profesionalnog angažmana radila je kao novinarka i urednica te organizatorica mnogobrojnih kulturno-umjetničkih projekata, uglavnom u polju nezavisne kulture.

 

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2