Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Trbuhozborci – Trbuhozborke

radionica i prezentacija | radionice/proces: 10.-17.11.; predstavljanje istraživačkog procesa 17. 11.2017.  [19h]  / Velika  dvorana Pogon Jedinstvo |  organizator: Odsjek za animirani film i nove medije, ALU Zagreb | ulaz: 0 kn

TRBUHOZBORCIProces se sastoji od cjelodnevnog rada koncipiranog kao niz čitanja, diskusija, šetnji, razgovora, prezentacija, participativnih eventa, izvedbi i performansa, radionica koje vode umjetnici i studenti za studente i učenike srodnih srednjih škola. Kompletan program se provodi unutar šest dana kao svojevrsni laboratorij-residency, a rezultati procesa bit će predstavljeni su 17.11.

Kako trbuhozborka/ac zbori?

Koji su modeli kojima možemo djelovati unutar polja takozvane umjetnosti, kulture i aktivizma, da se bavimo transgresijom čije su granice postale u zadnjih desetak godina bitno uže, pa je transgresivno već odbiti platiti školarinu, ili odbiti u CV upisati svaku slučajnu životnu djelatnost. Transgresivno je spavati, jer onda ne radimo, transgresivno je plesati jer onda ne radimo, transgresivno je igrati se jer onda ne radimo, transgresivno je umrijeti jer onda ne radimo. Kako bi istražili područje transgresije predlažemo projekt u kojemu je naglasak na materijalnosti, tjelesnosti, prisustvu i simultanosti. Fokus ovog projekta je na tijelu i na objektu, tijelo koje je ekstremno, ranjivo, hibridizirano, objekt koji je modeliran, prišiven, koji na sebe privlači tijelo, objekt koji se predstavlja kao rekvizita ili scenografija a zahtjeva naše djelovanje. Narativnost, ilustrativnost, teatralnost, fiktivnost sve zabranjene metode rada u visokom modernizmu, na početku 21. stoljeća nameću se kao vrsta komunikacije koja izmiče lakoj kapitalizaciji, groteska i bufonerija žive u novim modelima cirkusa, u rijetkim squatovima, u klubovima burleske i rijetkim prostorima slobode.

Projekt želi afirmirati moć kolektivnog maštanja, strahovanja, haluciniranja, radovanja, igranja, plesanja, bubnjanja kroz niz predavanja afirmiranih teoretičara i teoretičarki, radionica niz afirmiranih umjetnika i umjetnica, izvedbi i komunikacije gdje nije uvijek jasno kako jedan element počinje a drugi se nastavlja.

Voditelji/ce radionica: Damir Bartol Indoš, Ivan Slipčević, Damir Prica Kafka, Marko Tadić, Lea Anić, Roko Crnić, Una Bauer, Laura Barić, Valerija Cerovec, Thomas Johnson Volda.

Teme radionica sežu od megafonije ježevo, preko prepariranih instrumenata, izrade setova i lutaka do šavova tijela i predmeta.

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2