Site menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Touch Me Festival 2017

TOUCH ME _potpis pod fotku_ Vanessa Lorenzo, Camera Obscura & the artefacts of the invisible foto_ Raphaelle Mueller, 2017.festival | otvorenje 6.10. [20h]; izložba je otvorena do 18.10. [14-20h] | simpozij: 7. 10. u Zagrebačkom plesnom centru | organizator: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse | ulaz: 0 kn

Touch Me Festival međunarodni je projekt posvećen inovativnom i kreativnom povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije koji od 2005. svake tri godine predstavlja neke od najznačajnijih i najatraktivnijih aktualnih novomedijskih umjetničkih projekata u svijetu.
Peto izdanje kustoski potpisuje španjolska kustosica i voditeljica projekta Arts@CERN Mónica Bello u suradnji s KONTEJNEROM, a predstavit će skrivene događaje i pojave nedostupne ljudskoj percepciji s posebnim fokusom na “tamnu tvar” – tajanstvenu i intrigantnu supstancu koja konstituira većinu materije u svemiru. Uz Touch Me Festival, od 9. do 13. listopada u Pogonu će se održati niz aktivnosti projekta Future DiverCities – kreativnost u urbanom kontekstu.

Naslovna fotografija:  Vanessa Lorenzo, Camera Obscura & the artefacts of the invisible foto: Raphaelle Mueller, 2017.