Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Radionice za djecu u sklopu Corners Trnje

CORNERS TRNJE | Pogon Jedinstvo Radionice: 23.5. – 1.6.2017 | Završno predstavljanje radova: 3.6.2017. od 17 sati

1920x1080Corners je platforma za umjetnike i publiku koju oblikuju i pokreću kulturne organizacije na rubovima Europe. Corners stvara mogućnosti za suradnju umjetnika i istraživača na međunarodnim i multidisciplinarnim umjetničkim projektima. Posvećen je istraživanju rubnih dijelova Europe, prostora koji se nalaze izvan kulturnih, političkih i društvenih centara, te kroz radove umjetnika nastoji povezati udaljene sredine i gradove prikupljajući njihove priče i prenoseći ih s jednog mjesta na drugo. Priče koje su umjetnici čuli obilazeći zakutke Europe pretočene su u umjetničke radove koji se predstavljaju na istim mjestima koja su ih inspirirala, ili pak na novima. U svibnju i lipnju 2016. Corners umjetnici posjetili su Trnje, a sada se vraćaju u Zagreb kako bi predstavili dva zanimljiva umjetnička rada!

Igralište (Playground)
Zbirka igara
[radionica: 23.5. – 1.6.2017., 17-19 sati, Pogon Jedinstvo]
[predstavljanje zbirke igara: 03.06.2017., 17:00, Pogon Jedinstvo i Savski nasip ]
Autori: Miha Horvat (SI), Riccardo Spagnulo (IT), Gianfranco Mirizzi (HR), Simon Farid (GB)
Koproducenti: Zavod Exodos Ljubljana, Drugo more (Rijeka), Teatro Pubblico Pugliese (Bari), ISIS Arts (Newcastle upon Tyn). 

corners_playground 02

Osim prilike da na Trnju nauče neke nove lokalne igre, umjetnici će zainteresiranima prenijeti svoja znanja o igrama koje su naučili igrati na drugim mjestima u Europi i pozvati ih da im pomognu u osmišljavanju novih hibridnih igara. Kroz izradu beskrajnog arhiva igara “Igralište” želi provjeriti mogu li se ostvariti nove veze i načini komunikacije na temelju iskustava o igrama koja svi posjedujemo i dijelimo.

Galerija kućica za ptice (Birdhouse Gallery
Radionica za djecu u kojoj se grade male galerije u obliku kućica za ptice
[radionica: radionica: 24.5. – 1.6.2017., 17-19 sati, Pogon Jedinstvo]
[izložba Galerija kućica za ptice: 03.06.2017., 18:00, Pogon Jedinstvo i Savski nasip]
Autori: Nedyalko Delchev (BG), Maciej Salamon (PL)
Koproducenti: Intercult (Stockholm) i Instytut Kultury Miejskiej (Gdańsk)

corners_birdhouse 02

Galerija kućica za ptice je radionica koja potiče mlade da razmišljaju samostalno i otvoreno te da istovremeno razvijaju kreativnost i umjetničke sklonosti. Cilj radionice je potaknuti dječju maštu, razvijati njihove kreativne ideje i omogućiti im da unaprijede svoje umjetničke vještine.

Autori rada putuju Europom, izrađuju galerije kućica za ptice s djecom iz raznih krajeva te tako stvaraju mrežu malih galerija po cijelom kontinentu. Umjesto da unajmljuju izložbeni prostor – grade ga sami!

Važan dio radionice je rasprava o suvremenoj umjetnosti te upoznavanje s nekima od najvažnijih umjetničkih pravaca i njihovih predstavnika. Djeca uče kako teče cjelokupni proces organiziranja izložbe – od izrade radova, oglašavanja i dizajniranja plakata i pozivnica do razgovora s novinarima. Dvotjedna radionica završit će javnom izložbom galerija kućica za ptice u Pogonu Jedinstvo!

Ako želite sudjelovati u radionicama na kojima ćemo izrađivati galerije kućica za ptice ili pak učiti, razmjenjivati i izmišljati igre, prijavite se na radionice@upogoni.org! Radionice će se održavati svakog radnog dana od 23.5. do 1.6. od 17.00 do 19.00 sati, a namijenjene su djeci od 7 do 10 godina. Prijave primamo do 22.05., a broj mjesta je ograničen.

 

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2