Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Predstavljanje rezidencijalnog boravka Ane Kovačić na Akademie Schloss Solitude

| Pogon MISLAVOVA | ponedjeljak, 1.6. 2017. | 18:00 h | organizator: Pogon

ana-kovacic-Pozivamo vas na predstavljanje rezidencijalnog boravka Ane Kovačić na Akademie Schloss Solitude koje će se održati u ponedjeljak, 5. lipnja, u 18 sati u Pogonu MISLAVOVA (Kneza Mislava 11, Zagreb). Ana će podijeliti svoje iskustvo rezidencijalnog boravka u Solitudeu, a do 15. lipnja u tijeku natječaj za 2017. godinu o kojem više možete pročitati ovdje. pa stoga posebno pozivamo sve koji se planiraju prijaviti na Pogonov natječaj da dođu čuti informacije iz prve ruke.

Ana Kovačić će se u prezentaciji osvrnuti na svoje iskustvo  tromjesečnog boravka na Akademiji tokom 2016. godine i u kontekstu rezidencijalnog programa. Za vrijeme svog boravka na Akademie Schloss Solitude radila je rad o Hrvatima koji tamo žive. Snimala je intervjue sa njima uglavnom u njihovim domovima ili u njihovim intimnim prostorima. Pričali su joj svoje životne priče, o razlici između života u Hrvatskoj i života u Njemačkoj, o tome što i gdje je dom, o osjećaju pripadanja i nesigurnosti… Na prezentaciji u ponedjeljak će predstaviti i dva video rada nastajala tijekom boravka na Solitudeu;  Gdje je dom (Stuttgart) i Listopad-Prosinac 2016. (Stuttgart, satovi folklora), te će pričati o njihovom nastanku.

Ana Kovačić rođena je 1986. u Zagrebu. 2010. Završila je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2013. nove medije na odsjeku za Animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2011. je studijski boravila na London Metropolitan University, London, UK i University of Ulster, Belfast, UK, a 2009. na Indiana University of Pennsylvania, Indiana, PA, SAD. Od 2007. izlaže samostalno i skupno. Od 2014. član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 2015. osvojila je nagradu festivala Vizura Aperta u Momjanu, a 2013. nominirana je za nagradu Essl. Radovi joj se nalaze u kolekciji Erste banke. U svom radu istražuje povezanost između osobne i kolektivne memorije, te način na koji je memorija upisana u naša tijela i prostore u kojima živimo.

Podsjećamo i kako su i dalje otvorene prijave za prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 15.lipnja 2017., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.