Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Nicole Hewitt u suradnji s Ivanom Slipčevićem: “Minorne spekulacije”

otvorenje 3.11. [20h] | izložba otvorena 4.- 7.11. [16-20h] | organizator: Galerija 90-60-90 | ulaz: 0 kn
Screen Shot 2017-10-27 at 21.50.43“Minorne spekulacije” su prva faza projekta započetog u Bukureštu 2016. koji kao jedno od polazišta postavlja figuru istraživačice okrenute leđima. Pred njom se nalaze fragmenti materijalne i nematerijalne kulture koje spaja vezama gdje veze nužno ne postoje. Njeni nalazi se sastoje od naslovnica SF časopisa iz Rumunjske, neolitskih figurica, diorama iz prirodoslovnih muzeja, urbanih krajolika, zvuka delte Dunava i imaginarnih tonskih zapisa kojima pokušava sastaviti krhki narativ. Koristeći crtež, tekst, video i zvuk ovo je dio istraživanja/rada koji se bavi memorijom, poviješću duhovima – spekuliranja gdje stvarni i nestvarni objekti materijalne kulture proizvode zbunjenost i halucinacije o javnom sjećanju i tehnologijama memorije, a autorizirani diskurs se prelama kroz minorne povijesti, minorne narative, minorne fragmente. Ili tako nešto. Izložbeni prostor je razdijeljen na dvije cjeline, ‘izložbenu’ i ‘studijsku’ u kojoj Nicole Hewitt i Ivan Slipčević borave i rade tijekom trajanja izložbe.

Nicole Hewitt bavi se filmom i videom. U novijim radovima istražuje mogućnosti dokumentarnog jezika unutar fiktivne strukture, propitujući specifičnosti filmskog iskaza i odnos između “prikaza” i “retorike”, te filmskog i “stvarnog” vremena. Noviji radovi sve više se koncentriraju na izvedbu jezika recitacijom, pjevanjem i testimonijalom. Uz filmsku praksu, bavi se istraživanjem teorije i prakse suvremene umjetnosti. Filmovi su joj prikazivani i višestruko nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima. Organizira i kurira mnoge radionice, izložbe i seminare. Docentica je na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a kao vanjska suradnica predaje na Department of Visual Cultures, Goldsmith College u Londonu. Živi i radi u Zagrebu.

Ivan Slipčević rođen je u Zagrebu 1979. godine. Diplomirao je na Akademiju dramskih umjetnosti, smjer Filmsko i TV snimanje. Predaje na Odsjeku za animirani film i nove medije, ALU, glazbenik u projektu zvukbroda i direktor fotografije na filmovima,umjetničkim projektima i performansima. Od 2016. surađuje s Vidom Guzmić i Nicole Hewitt u projektu Zvukospjevi.
Za vrijeme studija eksperimentirao je sa svim vizualnim medijima i radio na svim značajnim klupskim večerima kao VJ, producirao je i uredio poznatu zagrebačku klupsku večer Stereo studio i djelovao kao rezidencijalni umjetnik net.kulturnog.kluba Mama. Izvodio je umjetničke performanse i izrađivao elektronske video scenografije na mnogobrojnim domaćim i inozemnim festivalima (Videolux, Ljubljana; media.mediteranea, Pula; Urbani Festival, Platforma 981, Sloboda stvaralaštvu, Illectric funk, Zagreb; Festival Vizualnih komunikacija, Maribor; Contact Europe, Austrija; clubtransmediale, Berlin i dr.).  Godine 2000. postaje aktivni član Multimedijalnog instituta i s Tomislavom Domesom pokreće neformalni studio za oblikovanje zvuka i slike zvukbroda. Od tada djeluje kao voditelj većeg broja radionica na temu produkcije elektronske glazbe i videa (ljetna škola OTOKULTIVATOR, Vis; digitalVIDEO, Pula; RAF, Zagreb i dr.). Završetkom studija potpuno se usmjerava i posvećuje boji i svjetlu i vizualnim komponentama u filmu. U posljednje vrijeme radi kao direktor fotografije na filmu (Deturs, Galeb Vekić, Plac, A. Hušman; Booksa this is the way step inside;K. Rubinstain, Ručak, A. Hušman; In time, Nicole Hewitt, Zagrebačke priče, I.Ramljak.M.Škobalj, Sve je povezano, Lala Raščić, Oslobođenje u 26 slika, I.Ramljak.M.Škobalj …).

 

 

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2