Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Nestajanja na 18. Platformi HR

20.4. | 20:30h | Pogon Jedinstvo | u sklopu Platforme HR | koprodukcija: Multimedijalna koliba i Zrinka Šimičić Mihanović organizator: PC Tala  

nestajanjaRad Nestajanja gradi se na somatskom iskustvu izvođača, kao i gledatelja. Zanima nas pojedinačno i osobno koje izranja iz općeg i univerzalnog. Krećemo od jedne, prve stanice iz koje smo nastali, kao pojedinci i kao vrsta i, putujući dubinama različitih struktura i procesa koji nas čine onime što jesmo, stvaramo ples. Nestajanja možete gledati sklopu 18. Patforme HR, 20. travnja u 20:30h u Pogonu Jedinstvo.

Autorica koncepta, Zrinka Šimičić Mihanović, posljednjih deset godina studira i istražuje somatski pokret, prvenstevno kroz Body-Mind Centering® pristup, ali i kroz druge somatske pristupe i prakse. Njezin autorski rad i do sada je bio nadahnut somatskim iskustvom, no u Nestajanjima ono prvi put istodobno postaje ishodištem, metodom, a na određeni način i temom rada.

Projekt je nastao u koprodukciji Multimedijalne kolibe i Zrinke Šimičić Mihanović, uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Rad Multimedijalne kolibe podupire Zaklada Kultura nova. Hvala: Sonji Pregrad, Plesnom centru Tala, Gradskom dramskom kazalištu “Gavella”.

autorica koncepta/concept:
Zrinka Šimičić Mihanović
plesačice/dancers:
Tamara Curić, Lana Hosni, Roberta Milevoj, Ivana Pavlović, Zrinka Šimičić Mihanović, Nastasja Štefanić
autor zvuka/sound:
Roko Crnić
oblikovatelj svjetla/light design:
Tomisav Maglečić
istraživačica procesa/ process researcher:
Ivana Slunjski