Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Natječaj za izlaganje u Galeriji 90-60-90 u 2018. godini

unnamed (14)Galerija 90-60-90 raspisuje Natječaj za izlaganje u 2018. godini. Program će se odvijati tijekom 2018. i 2019. godine u zajedničkim i pojedinačnim izložbama te akcijama/performansima na temu Tišina. Tišina je fenomen sa širokim rasponom djelovanja i utjecaja. Suvremena masovna kultura zazire od tišine; dominirajuća urbana anti/ekologija buke, cjelokupna buka u akcijama i mislima, globalna svjetska kriza koja se temelji na političkoj buci, buka konzumerizma i tehnologije… Postoji li danas potreba za savladavanjem buke i ponovna uspostava tišine kao put otpora, novih tendencija, egzistencijalne svrhovitosti, humanizacije, alternativne neposredne komunikacije…Jer – tišina je naše najjače introspekcijsko uporište. “Najjače strasti sazrijevaju tiho, u najvećoj dubini. Kako bismo inače najrječitije izrazili poštovanje prema mrtvima, najbolje prenijeli intenzivnu ljubav, došli do svojih najdubljih misli i vizija ili na najdirektniji način okusili neiskvareni svijet?” (John Zerzan)

No, poznajemo i tišinu straha, tuge, poslušnosti, otpora, represije… Naime, kao što brojni rječnici simbola i antropoloških struktura imaginarnog ističu, tišina i šutnja imaju različita značenja. I dok je tišina objava neke introspektivne istine kao i svih kozmičkih stvaranja, šutnja označava zatvaranje prema tom procesu zadobivanja emotivnoga uporišta. “Tišina otvara prolaz, šunja ga zatvara” (J. Chevalier, A. Gheerbrant). Dok tišina rastvara tijelo prema spoznaji, šutnja ga sputava u strahu i iz straha; strah se slama u šutnji, prema bliskim osobama kao i onima koje smo povrijedili, degradirali vlastitom šutnjom, strahom zatvaranja tišine…Ritual minute tišine snažno govori za Drugoga/Drugu osobu.

Pozivamo Vas da se umjetničkim radovima ili kustoskim konceptima nadovežete na temu. Ukratko, ovim ciklusom izložbi promišljamo tišinu u osobnom (tišina kao introspekcija) i političkom smislu (tišina kao zahtjev za ukidanjem politizirane buke), uključujući sve umjetničke discipline.

Prijedlozi trebaju sadržavati:

  • ime, prezime i životopis autora projekta
  • kontakt (broj telefona, adresa, e-mail adresa)
  • opis projekta (maksimalno jedna kartica teksta)
  • skice ili drugi vizualni materijal
  • financijski proračun projekta

Prijedloge treba poslati na e-mail adresu galerija906090@gmail.com ili poštom do 20. kolovoza 2017. godine na adresu: Udruga 90 60 90, Ul. Nikole Tesle 27, 10408 V. Mlaka. Galerija 90 60 90 djeluje u prostoru Centra za nezavisnu kulturu i mlade – POGON, Trnjanski nasip bb / www.upogoni.org, www.udruga906090.org

Sve dodatne informacije / e-mail: galerija906090@gmail.com, 091 5397588

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2