Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Izložba i izvedba: To bi mogla biti zajednica

elli-kurush-marchig-pregrad-heidler-tarot 25.–27.8. u Leipzigu i 19.–21.12. u Pogonu Jedinstvo |  autori: Pavle Heidler, Elli Kuruş, Silvia Marchig, Marko Gutić Mižimakov, Sonja Pregrad, Kristina Semenova, Lea Vene | organizatori: Pogon, Бükü, KV-Leipzig

Postoji li situacija koja nam omogućuje da izađemo iz njenog zadanog okvira? Ona koja nam dopušta prijeći propisane protokole interakcije i prelaska u nepoznato? Situacija koja nam dozvoljava da privremeno utjelovimo kolektivitet, da istražujemo i igramo se s prešutnim odnosima moći kako bi prodrmali zadane uloge? To bi mogla biti zajednica je vježba zajedničkog djelovanja, performativni prikaz, odnosno zajednička situacija oblikovana, isprobana i izvedena u/između KV-Leipziga i Pogona.

Vježba otvara prostor za povezivanje raznovrsnih načina interakcije: razgovora, pokreta, slike, analize, rasprave, fikcije – te na taj način sve sudionike unutar situacije koja se razvija čini izvođačima.

Kroz ove zajedničke akcije postavljamo pitanja:
Kako se hijerarhije mogu destabilizirati?
Kako se kapaciteti djelovanja mogu preraspodijeliti i na koji način bi se mogao uspostaviti novi poredak komunikacije, društvene organizacije i kreativne prakse u formi novonastalih kolektiva?

Situacije predstavljaju: Pavle Heidler, Elli Kuruş, Silvia Marchig, Marko Gutić Mižimakov, Sonja Pregrad, Kristina Semenova, Lea Vene

Raspored događanja:
25. kolovoza u 20.00 sati – otvorenje u KV-Leipzig (www.kunstverein-leipzig.de)
26. kolovoza u 11.00 sati – situacije 1&2
27.  kolovoza u 11.00 sati – situacije 3&4
19.–21. prosinca – Pogon Jedinstvo

Ostvareno u suradnji s Бükü – biroom za kulturna tumačenja u Leipzigu. Projekt je rezultat trogodišnje razmjene (2015-2017) unutar projekta Intercity/Switchcity.

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2