Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Grupa ABS: Digitalno poslije univerzalnog

IZLOZBAizložba | otvorenje 23.10 [20h]; izložba ostaje otvorena 24. i 25.10. [16-20h] | organizator: Galerija 90-60-90 | ulaz: 0 kn

Rad Digitalno poslije univerzalnog proistekao je iz umjetničkog istraživanja koje se bavi konfrontiranjem različitih pikturanih formacija iz dva različita društvena uređenja, odnosno načinom na koji dvije različite mega-epohe definiraju vizualne obrasce društvenih aparata. Rad je slikovna instalacija koja suočava dva različita pristupa prema utopijskim potencijalima koje u sebi sadrže slikovne formacije preuzete iz povijesno uvjetovanih represivnih aparata bivše i aktualne države. Naime, instalacija istražuje slikovne utopijske potencijale neomoderne i njezine apstraktne piktuaralne forme naspram našeg postmodernog, postblokovskog stanja određenog digitalizacijom kao nadideološkim procesom.

Grupa ABS je formirana kao kritička platforma unutar materijalne prakse i političkih kontradikcija hrvatskog suvremenog slikarstva, umjetnosti i potencijala tranzicijske kulture i društva. Umjetničko djelovanje Grupe ABS je realizirano i pokazano slikama-kao-simptomima koji sugeriraju neugodnu i otuđenu atmosferu kritičnih ili kriznih situacija unutar konfliktne političke suvremenosti. Članovi grupe su Alan Alebić(1976.), Ivica Blažić (1975.) i Ivan Skvrce (1980.). Diplomirali su 2003. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu smjer slikarstvo i na poslijediplomskom studiju na  ljubljanskoj Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Izlagali su na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i nozemstvu. Žive i rade na relaciju Zagreb-Rijeka-Krk.

 

Izložba Digitalno poslije univerzalnog dio je ciklusa izložbi Galerije 90-60-90 u 2017. godini na temu Uniforma.

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2