Site menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Cirkobalkana 5

CIRKOBALKANA _fotka iz filma kojeg prikazujufestival | 25.9.-1.10. | organizator: Cirkorama (Zg) i Cirkusfera (Bg) u suradnji s Pogonom, Restartom, AKC Medikom & klubom Močvara | ulaz: 0-40 kn

Peti festival Cirkobalkana pod vlastitim će krovom, odnosno šatorom smještenim u dvorištu Jedinstva i Močvare, ugostiti izvođače i izvođačice, pedagoge iz Slovenije, Hrvatske i Srbije te brojne cirkuske umjetnike iz inozemstva.

Na programu festivala su izvedbe predstava: Hram (RH): Montaža trupe; Tomi Soko (FR/ARG): The Ceremony; Kreativni pogon (RS): Work in progress; Cirkobalkana(RS/RH): Cirkobalkana kaos cabaret, a organizirat će se i Laboratorij cirkuske umjetnosti s radionicama (kontorcionizam i handstandovi, manipulacija objektima, zračne akrobacije). Uz to, program će začiniti premijera filma The Show of Shows: 100 godina vaudevillea, cirkusa i karnevala. Javna tribina bavit će se pitanjima prostora u kojima rade i djeluju cirkuski umjetnici/e u regiji, a predstavit će se i projekt Circus Next namijenjen razvoju neafirmiranih i inovativnih cirkuskih umjetnika.