Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Akcija sakupljanja rabljenog tekstila i radionica za djecu

2.12. | akcija sakupljanja 10-16h | prva kreativna radionica u 10.30 i traje do 12.30. Druga radionica počinje u 13.30 i traje do 15.30.  | velika i mala dvorana Pogona Jedinstvo | organizator: Humana Nova Zagreb i Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade 

23844885_1671361086236685_7988747065898615079_nRiješite se stare robe, pomozite drugima i sudjelujte u očuvanju prirodnih resursa i besplatnim radionicama ponovne uporabe majice. U Hrvatskoj se godišnje proizvede 135 000 tona tekstilnog otpada koji može biti višestruko koristan. Uz malo truda možemo učiniti mnogo. Socijalna zadruga Humana Nova Zagreb i Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu

Happy New Year 2021

kulturu i mlade poziva građane na akciju sakupljanja rabljenog tekstila, odjeće i obuće i dvije besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle koja će se održati u Zagrebu (02.12.2017.) u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb).

Povodom akcije sakupljanja, osim radionica za sve posjetitelje dijelit ćemo besplatan čaj i prodavati reciklirane proizvode sa dušom

Merry Christmas 2020 Wishes

iz Humana Nove Čakovec. Akcija sakupljanja počinje u 10 sati, a prva kreativna radionica u 10.30 i traje do 12.30. Druga radionica počinje u 13.30 i traje do 15.30. Akcija sakupljanja završava u 16.00 sati.

Na prvoj, kao i na drugoj kreativnoj radionici izrađivat će se mali čupavi tepih (za djecu) i torba za tržnicu (odrasli). Ti novi proizvodi nastat će od rabljenih (nošenih) majica kojima će se na taj način stvoriti nova vrijednost. Nastali tepisi i torbe bit će 100% reciklirani, ekološki i unikatni. Događaj možete popratiti na Facebook stranici: https://www.facebook.com/events/397524397349155/

Akcije sakupljanja rabljenog tekstila, odjeće i obuće Humane Nove se nastavljaju, a odaziv građana je svakom akcijom sve bolji! Iza njih je Europski tjedan smanjenja otpada u koji su se uključile osnovne i srednje škole, ali i udruge te građani – rezultat: približno 10 tona sakupljenog rabljenog tekstila u Čakovcu, Zagrebu i Labinu.

Recikliranjem čuvamo sirove materijale i prirodne resurse, dok recikliranje odjeće dodatno pomaže siromašnim ljudima iz Hrvatske ali i iz zemalja trećeg svijeta da dobiju korisne odjevne predmete koje si inače ne bi mogli priuštiti. Socijalna zadruga Humana Nova pruža direktnu pomoć osobama kojima takva odjeća očajnički treba. Takvim pristupom svi pobjeđuju i čine svijet boljim mjestom za sve nas.

Osim toga, Socijalna zadruga Humana Nova zapošljava osobe s invaliditetom i druge društveno isključene osobe.
Humana Nova djeluje na način da sakupljenu rabljenu odjeću sortira u proizvodnom pogonu zadruge po raznim kategorijama, a koju dalje razvrstava za daljnju prodaju, šivanje, proizvodnju novih proizvoda, recikliranje u industrijske krpe za brisanje ili daljnju reciklažu.

Nakon 5 godina postojanja, Humana Nova dolazi i u Istru. Ono što je započelo u Čakovcu kao nemoguća misija, pokazalo se potrebnim i održivim pa je Zadruga prije dvije godine počela djelovati u Zagrebu, a sada se ta lijepa priča širi i u Istru.

Ako se želite riješiti stare odjeće i učiniti nešto dobro zapamtite da tekstil nije smeće!  Upakirajte čiste tekstilne predmete (odjeću, obuću, kape, torbe i ostalo) i donesite ih na subotnju akciju sakupljanja ili u jednu od naših sortirnica. Posjetite web stranicu Humane Nove i saznajte kako možete donirati odjeću.

 

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2