Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Video instalaciju Multitudes Martine Mezak pogledajte u Jedinstvu

ponedjeljak 5.12. | 20h | izložba ostaje otvorena: 6., 7. i 8. 12., od 16h do 20h Velika dvorana Pogona Jedinstvo | Galerija 90-60-90 

martina-mezak

Do I contradict myself? Very well, then I contradict myself, I am large, I contain multitudes. Walt Whitman, Song to Myself

Pojmovi mnoštva i jedinstva u povijesti čovječanstva promatrani su kroz različite prizme. Pokušavali su se osvijestiti i definirati mitološkim, religijskim i filozofskim idejama i predodžbama. Danas svijet funkcionira kao unaprijed dogovorena konstrukcija stvarnosti. Svjesno Ja kontaminirano je mnoštvom informacija i zatečenih vanjskih slika dok se čini da nesvjesno služi samo potiskivanju; njegova se funkcija koordinatora niti iskorištava, niti osvještava.

Prema jednoj od teorija kvantne fizike univerzum funkcionira poput holograma koji projicira ono što mi doživljavamo kao materiju, svjetlost i energiju. Prema toj teoriji stvarnost je svojevrsna slika slike, iako se u svakom njenom i najmanjem djeliću nalaze sve informacije o cjelini. Usprkos tome, cjelinu teško sagledavamo. Brojne fragmentarne senzacije, koje doživljavamo kao svjesnost, zapravo su nesvijest, kaos i slučajnost, dok ono bitno neprestano izmiče.
Ipak, ako jedinstvo shvatimo kao svjesno Ja, a mnoštvo kao nesvjesno Ja, primjetno je da je njihova interakcija, bez obzira na našu percepciju, u stalno previrućem međudjelovanju.

U ovom radu razmišljam o pokušajima ukidanja iluzije onog što doživljavamo kao odvojeno ili individualno. Multitudes govori o našoj težnji ka sjedinjenju fragmenata, događaja i stvari oko nas u nedjeljivu cjelinu.

Martina Mezak

———

Video instalacija Multitudes dio je cilusa izložbi Galerije 90-60-90 u 2016. na temu Uniforma.

Martina Mezak je multimedijalna umjetnica čiji rad se bazira na multidisciplinarnim istraživanjima na poljima umjetnosti, tehnologije i spoznaje. Bavi se graničnim područjima svjesnog i nesvjesnog iskustva i njegovim utjecajem na doživljaj stvarnosti. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama i festivalima u zemlji i svijetu (Museum of Contemporary Art Korea, Seoul, Korea / ZKM, Karlsruhe, Njemačka / National Museum of Emerging Science and Innovation, Tokyo / Gallery Olido, Sao Paulo, Brasil / Ars Electronica, Linz, Austrija / Kunsthalle, Beč, Austrija / MSU, Zagreb). Živi i radi u Zagrebu i Berlinu.

Izložba ostaje otvorena: 6., 7. i 8. 12. / 16h -20h

Projekt podržali: Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstvo kulture RH

 

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2