Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

U sklopu ovogodišnje Platforme HR čak četiri manja festivala

16.-29.4 |  Pogon Jedinstvo | Organizator: TALA

platforma hrSedamnaesta PLATFORMA HR održati će se od 11.4. do 29.4.2016. u Pogonu Jedinstvo, klubu Močvara i Plesnom Centru TALA u Zagrebu. Kroz niz različitih sadržaja plesni i izvedbeni umjetnici će kroz različite formate razmjeniti svoja razmišljanja, ideje i individualne pristupe plesu, a istovremeno prezentirati svoj stvaralački rad. Ciljevi Platforme HR su promocija i distribucija suvremenog plesa, te razvoj lokalne, regionalne i međunarodne kulturne suradnje u području izvedbenih umjetnosti. Platforma HR mjesto je za prezentaciju umjetnika, razmjenu znanja i iskustava, aktualiziranje problema vezanih za razvoj suvremene plesne umjetnosti te umjetničke analize, razgovore i kritičke osvrte. Novost je da ovogodišnja edicija festivala ujedinjuje čak četiri manja festivala koji čine programske linije i tvore raznovrstan program za široku publiku.

Od 11. do 17.4. održati će se Kliker festival posvećen novim formatima prezentacije, produkcije, istraživanja i edukacije u polju suvremene plesne umjetnosti, a usmjeren je na mladu publiku i njezin razvoj.

Od 18. do 24. 4. održati će se TASK projekt koji predstavlja vrstu eksperimentalnog okvira – igre kroz suautorstvo umjetnika (autora i reaktora). Projekt obuhvaća istraživački, izvedbeni, edukativni, dokumentaristički i vizualni/grafički aspekt te traži „odricanje“ od potpunosti vlastitog autorstva i „pojednostavljivanje“ vlastitog procesa cjelokupnog stvaranja. Produkcija, distribucija i prezentacija kratkih plesnih formi na zadani predložak u okviru projekta TASK usmjerena je je na istraživanje i propitivanje granica plesne forme, inovativno korištenje formata, drugih umjetničkih disciplina, materijala i metoda s ciljem usvajanja drugačijih estetskih i konceptualnih rješenja.

PLATFORMA HR također služi i kao prezentacija domaće profesionalne plesne scene inozemnim partnerima, selektorima i istaknutim gostima kako bi hrvatski koreografi dobili priliku za inozemna gostovanja kroz program razmjene umjetnika koji je ostvaren kroz mrežu mnogobrojnih suradnika i partnera PLATFORME HR.

Od 21. do 24.4. održati će se Hrvatski kazališni showcase u suradnji s hrvatskim ITI UNESCO-m. Riječ je o smotri najboljih kazališnih i plesnih predstava nastalih u rasponu od jedne godine uz gostovanja stranih kuratora i selektora.

Od 27. do 29. 4. održati će se Streetforma – platforma za street plesače koji se bave kazališnim kontekstom. Kroz prezentacija uličnih plesnih stilova koji promoviraju plesove urbane hip hop kulture, približavamo plesnu scenu publici, te budimo interes mladih koji kroz ovakav oblik i pristup postaju ne samo promatrači i publika već i aktivni sudionici.

Na samom kraju festivala, 29.4. održati će se proslava Svjetskog dana plesa „Go out and dance“ koji obilježavamo u suradnji sa nekoliko gradova u Hrvatskoj od 2009.godine. To su Požega, Rijeka, Pula, Varaždin, Zadar, Karlovac, Pag, Rab, Koprivnica, Sveta Nedjelja, Poreč i Rovinj.Ovogodišnja tema je “Plesna skulptura”.

Ostali sadržaji odnose se na UMJETNIČKA ISTRAŽIVANJA kroz rezidencijalni i edukativni program umjetnici razvijaju i kreiraju nove ideja, pristupe, tehnologije i koncepte, promišljaju i kritički analiziraju svoj umjetnički rad.

Program u Pogonu Jedinstvo i klubu Močvara:

16.4.
10h POGON JEDINSTVO
Neispričana bajka – R. Ruždjak / A. Naumov / D. Klemenić (HR)

16:30h POGON JEDINSTVO
Izložba slika Crtom i bojom (HR)
CR Zagreb

17h POGON JEDINSTVO
Prezentacija Seppe Baeyens (BE)

17.4.
17h POGON JEDINSTVO
Črčke – K. Kähkönen / M. Ocepek / K. Povše / S. Frühwald (HR,/SLO)

18.4. – 20.4. POGON JEDINSTVO
Rezidencija TASK 15  – P. Pautan / I. Koruga / G. Müller / T. Curić / S. Pregrad / I. Mijačević / L. Navojec

21.4.
20h POGON JEDINSTVO
TASK 15 opening (HR/SLO/ D/ SRB)

21:30 h KLUB MOČVARA / party hrwo E (HR)

22.4.
18h KLUB MOČVARA
TASK 17 / EN TOURNANT – Ž. Valenta / S. Marchig (HR)

19h POGON JEDINSTVO
BREAK A LEG TASK / Magmagorija   L. Potrović / L.Lojić (HR)
TASK Wild Card reakcija –  K. S. Stoeger (FRA/D)

23.4.
18h KLUB MOČVARA
displaced – A. J. Imfeld / T. Curić / L. Navojec (HR)

19h POGON JEDINSTVO
TASK 16 / Little Works –
 I. Korenčić i D. Đurkesac (HR)

24.4.
19h POGON JEDINSTVO

*PLATFORMA > THERE IS SPACE 2.1 > Osamnaesti Dvanaesti* / dijaloški TASK – M. Belić (HR), D. Dobrev (MK)

25.4.
18h MALA DVORANA JEDINSTVO
Nomadovizija – projekcija filma i izložba arhive NDA CRO (HR)

19h POGON JEDINSTVO
Critical Parqur – I. Nerina Sibila (HR)

27.4.
20h POGON JEDINSTVO
Male forme

28.4.
20h POGON JEDINSTVO
#fomo  – The Fear Of Missing Out
Hungry Sharks (AUT)

29.4.
18h – 23h POGON JEDINSTVO
STREETFORMA / UFBB battle night

 

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2