Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2016.

Rok za slanje prijava: 13. lipnja 2016.  | Okvirno trajanje rezidencijalnog boravka: listopad – prosinac  2016.
ASS_Eingang_APOGON poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren od 25. travnja do 13. lipnja 2016., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.

Poziv je dio suradnje Pogona i Akademie Schloss Solitude kroz program razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima. U programu su do sada sudjelovali: Dan Boehl (USA),  Katerina Duda (HR),  Zvonimir Marčić (HR), Lan Tuazon (SAD), Iva Marčetić (HR), Sybille Neumeyer (DE) Ana Sladetić (HR), Ursula Achternkamp (DE), Vesna Vuković (HR), Roberto Santaguida (CA) i Maja Marković (HR). Program se provodi uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Katerina Duda koja je kao Pogonova rezidentica boravila na Akademie Schloss Solitude održat će javno predstavljanje 6. lipnja u Pogonu Mislavova.

Rok za slanje prijava: 13. lipnja 2016.
Okvirno trajanje rezidencijalnog boravka: listopad – prosinac  2016.

Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1 100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2 000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.
Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekata tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati:
● dopis o prijavi s kontakt podacima,
● životopis,
● pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada),
● kratki opis projekta kojeg autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).
Prijave moraju biti na engleskom jeziku.
Prijave se šalju isključivo elektronskom poštom na: rezidencija@upogoni.org
Od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Po završetku roka za prijave Povjerenstvo u sastavu: Luciano Basauri, Dafne Berc, Iva Marčetić, Vesna Vuković, Damir Očko, Sonja Soldo, predložit će 3 kandidata. Konačni odabir kandidata vrši se na Akademie Schloss Solitude.
Svi kandidati će o rezultatima poziva biti obaviješteni putem elektronske pošte na adresu koju navedu u prijavi najkasnije 45 dana od zatvaranja natječaja.

Akademie Schloss Solitude je javna zaklada iz Stuttgarta koja od 1990. provodi međunarodni interdisciplinarni program rezidencijalnih boravaka kroz koji svake godine tridesetak umjetnika dobiva mogućnost boravka i rada na Akademiji. U zadnjih 10 godina Akademie Schloss Solitude provodi program Eastern European Network u sklopu kojeg održava i razmjenu umjetnika s istočnoeuropskim kulturnim organizacijama i institucijama. Radi se o Centru za suvremenu umjetnost Ujazdowski u Varšavi, Joszef Attila Circle u Budimpešti, Inter Space Media Art Center u Sofiji. U tom programu razmjene do sada je sudjelovalo preko 30 umjetnika i umjetnica. Od 2009. godine u razmjeni sudjeluje i POGON.

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Sonja Soldo
koordinatorica programa
rezidencija@upogoni.org
t: ++ 385 1 4682 463
m: ++ 385 1 91 4682 464

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2