Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Galerija Močvara predstavlja zvučnu instalaciju ”O čemu pjevaju strojevi?”

otvorenje 12.04. | 20.00h | Instalacija se može razgledati 13. i 14.04. od 17h do 20h | Velika dvorana Pogona Jedinstvo | zvučna instalacija | Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

Front_Cut_CloserNovo događanje u Galeriji Močvara posvećeno je glazbi ljubavi i nježnim, sentimentalnim emocijama – ali ipak u malo drugačijem aranžmanu od onog na koji su navikli ljubitelji balada. U sklopu programa ove zagrebačke galerije posvećene umjetnosti zvuka njemački umjetnik Martin Backes predstavlja zvučnu instalaciju pod golicavim nazivom “O čemu pjevaju strojevi?”. Uz milozvučnu izvedbu najvećih hit-balada 90-ih, poput epske “I Will Always Love You” Whitney Houston, Backesov raspjevani uređaj pomoću računalnog programa pokušava odgonetnuti emocije u svakoj od pjesama i unijeti ih u interpretaciju i samu izvedbu – kao da i sam želi posjedovati određenu sofisticiranost pjevača i iskazati vlastitu osobnost. Otvorenje izložbe u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u Zagrebu održat će se u utorak, 12.04.2016. u 20:00 sati, kada je na rasporedu i razgovor s umjetnikom, koji će objasniti ideju koja stoji iza ovog rada.

Martin Backes je umjetnik, dizajner, performer, skladatelj i predavač, koji živi i radi u Berlinu. Studirao je medijsku umjetnost i dizajn te zvuk na Umjetničkoj akademiji u Berlinu. U svojim radovima često koristi medijske tehnologije kako bi odrazio određene funkcionalnosti, efekte, ideologije ili pitanja ljudske percepcije. Backesovo hibridno i eksperimentalno djelovanje na području intermedijske umjetnosti i znanosti kreće se od skulpturalnih i multimedijskih radova do intervencija u javnom prostoru i instalacija te radio drama i računalnih/video radova. Projekte je predstavio na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima.

Pridružite se Facebook eventu.

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2