Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Konverzacijski party – novi projekt nastao unutar programa Pogonator!

Pogonator* predstavlja
Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 23.- 26.2. – otvorene probe (19-21h), 27.2. u 201h – Veliki konverzacijski party | Organizator: Grupa Rezonirati

konverzacijski party

Još jedna domaća produkcija iz programa Pogonator koja će u veljači doživjeti svoju premijeru je projekt ‘Konverzacijski party’ grupe Rezonirati. Oni su Ivana Rončević, Luana Lojić, Antonio Kiselić Ledinsky i Marko Gutić Mižimakov, a kako stvaraju predstavu publika može pogledati od 23. do 26.veljače, od 19 do 21 sat na otvorenim probama, dok će se Veliki konverzacijski party dogoditi 27.veljače u 20. sati.

– S obzirom da su naši osobni i umjetnički afiniteti, etika, estetika i razumijevanje umjetnosti i njezine svrhe nekako kliknuli, čak se i sinkronizirali, u raznovrsnim druženjima, malo po malo, odlučili smo nastaviti zajedno rezonirati. Jezgra smo nas četvero, ali u tijeku procesa pridružili su nam se i pružili podršku i drugi. Također, tu je i DanceLabCollective platforma kroz koju, uz Pogon, imamo produkcijsku podršku – objašnjavaju Ivana, Luana, Antonio i Marko nastanak grupe.

Grupa Rezonirati se osim dobre zabave nada i nekoj promjeni nakon premijere, a ovako objašnjavaju ideju i proces nastanka predstave:

– Konverzacijski party zapravo teško se može reći da ima oblik predstave. Mi ga radije smatramo nekim događajem koji se razvijao i dalje razvija iz alata za promjenu, za diskusiju, za stvaranje novih pravila, propitkivanja bijelih laži, akumuliranja besmislica, ponavljanja, nepovjerenja, dosade, ali i novih mjesta iz kojih rastemo i širimo se. Mjesta u kojem postoje opcije, ali (ne) i mogućnosti. Mjesta u kojem je komfor ružan i glup. – objašnjava grupa.

Evo i njihove najave projekta:

Mi smo Ivana Rončević, Luana Lojić, Antonio Kiselić Ledinsky i Marko Gutić Mižimakov, te želimo da nam je O manje od umnoška N-a, V-a i P-a.

Tri su faktora potrebna za stvarnu organizacijsku promjenu:

N = Nezadovoljstvo sa stvarima kakve jesu sada;

V = Vizija onoga što je moguće;

P = Prvi konkretni koraci koji vode ka toj (novoj) viziji

Ako je umnožak ovih faktora veći od

O = Otpora

onda je promjena moguća.

* Pogonator je program podrške produkciji, izvedbama i umjetničkom istraživanju suvremenog plesa i kazališta koje nastaje na nezavisnoj sceni.