Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Polet mladosti

~ kazališno-plesni performans ~

polet mladosti - vizual za webPogon JEDINSTVO | velika dvorana | 29.,30. i 31.01.2014 u 20h | 0kn | Autori: Protunapad (Nataša Mihoci i Borut Šeparović)

Vrijeme u kojem su masovne koreografije u izvedbi tisuća mladih iskazivale zajedništvo i vjeru u budućnost davno je iza nas. Projekt »Polet mladosti« vraća nas u potisnuto vrijeme socijalizma kroz istraživanje plesa kao dijela masovne kulture unutar sletskih manifestacija. Projekt »Polet mladosti« ujedinio je nekoliko generacija u pokušaju rekonstrukcije sletskog pokreta danas. Izvođački tim sastavljen je od balerine koja je sama sudjelovala u sletovima, od dvije plesačice čije su prve godine rođenja bile i posljednje godine socijalizma te od tri djevojke u dobi od 13 do 17 godina koje nikada do ovoga projekta nisu niti čule za riječ »slet«.

Projekt »Polet mladosti« nastao je u produkciji Umjetničke organizacije Protunapad u koprodukciji s umjetničkim kolektivom Montažstroj. Rezultat projekta »Polet mladosti« je plesni performans u koreografiji Nataše Mihoci i dramaturgiji Boruta Šeparovića. Ulaz na performans je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svi zainteresirani obavezni su rezervirati svoje mjesto elektronskim putem na e-mail adresu poletmladosti@gmail.com ili telefonskim putem na broj 0993310101.Zovem se Nataša i rođena sam 1988. godine. Ja nisam dijete socijalizma. Ja ne znam čitati ćirilicu, mene su u školi učili glagoljicu. Ja nisam položila pionirsku zakletvu, ali sam držala govor zahvale biskupu kad sam primala sakrament krizme. I još sam mu morala poljubiti prsten. Netom prije mog rođenja održan je posljednji slet na beogradskom stadionu JNA. Netom nakon mog rođenja, manifestacija sletske proslave Dana mladosti je ukinuta. Kada sam imala 1 godinu dogodio se povijesni trenutak koji se danas naziva »Pad komunizma«. Moji prvi udisaji bili su posljednji izdisaji komunizma.

preuzeto s bloga poletmladosti.tumblr.com/

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2