Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

#Pogonizacija – društveno igranje u Jedinstvu: HEROJI

Pogon JEDINSTVO | 27.09.2014. | 0kn | organiziraju: Attack! & Galerija 90-60-90

facebook_front_3Na trećoj po redu, herojskoj #POGONIZACIJI društveno se igramo s herojima i pitanjima našeg odnosa prema njima. Jesu li herojske osobnosti stvar prošlosti ili su još uvijek dio naše svakodnevice?

Tko su heroji danas? Žive li heroji iz našeg formativnog razdoblja i danas u našoj memoriji? Možemo li se još uvijek s njima identificirati?

Predstavlja li ideja heroja još uvijek važnu stepenicu u definiranju naše društvene pripadnosti, našeg fizičkog izgleda? Koje sve društvene, (sub)kulturne i umjetničke prakse grade svoju povijest na ideji heroja?

Pitanja je mnogo, a odgovore na rujanskoj #Pogonizaciji pronalazimo zajedno kroz radionice, razgovore, pjesmu, ples i nezaobilazno društveno igranje.

Dođi, kao akter ili promatrač, pričaj, saznaj, pokaži što znaš i druži se!

# PROGRAM:

# RADIONICA SITOTISKA (14:00-16:00) by Sito(s)tisak
U HEROJSKOM stiskanju, pokušat ćemo prikazati proces pripreme sito tiska (u teoriji), a zatim i praktično – što se sve i kako može otisnuti na materijal – u ovom slučaju na papir, tkaninu ili bilo koji odjevni predmet. HEROJE/INE neka sa sobom ponesu neki HEROJSKI odjevni predmet kako bismo skupa HEROJSKI otisnuli neki od unaprijed pripremljenih HEROJSKIH motiva.

# SUPER HERO GAMING: Hacklab_01 (14:00 – 18:00)
Ekipa iz Hacklab_01 je za #Pogonizaciju pripremila „Super hero gaming“ na projektoru. Preuzmite uloge Heroja iz video igrica – od Supermana do Super Maria. Kada ne igra herojske igre, ‘Hacklab’ je mjesto društvenog ekperimenta i susreta tehničkih “uradi sam” znalaca te političkih ‘društveno angažiranih’ aktivista/ica. U ovom laboratoriju jedni pronalaze potrebnu recikliranu ili izgrađenu tehnologiju, drugi potrebno znanje, a treći društvo koje ih izvlači iz socijalne izolacije…

# RADIONICA: GRAFFITI (16:00-18:00) vodi: Goran Rakić
U cilju radionice je predstaviti mladima graffite kao oblik umjetnosti, a ne kao vandalizam. Graffitirati je moguće bez uništavanja tuđe imovine, odnosno na mjestima gdje je to dozvoljeno. Radionica će se sastojati od upoznavanja s formom slova, prolazak kroz osnove crtanja graffita te razrada i smišljanje imena (tag-a). Ideje ćemo prenositi na papir, izrađivati i bojati skice.

# RADIONICA: STICKERS (16:00-18:00) vodi: Mario Milićić
Zbog svoje praktične upotrebe, stikeri (naljepnice) su veoma popularan način izražavanja u svijetu ulične umjetnosti. Umjetnici se pri izradi uglavnom koriste računalom za dizajn i obradu naljepnica te printerom da bi ih prenijeli u fizički oblik. U ovom slučaju na radionici će se koristiti starija manualna metoda izrade naljepnica pomoću samoljepljivih folija raznih boja, skalpela i podloga za rezanje. Materijali vas čekaju u Jedinstvu, a vi samo ponesite kreativnost i volju.

# VIDEO INSTALACIJA: Lite Motif (16:00-22:00)
Lite Motif grupa je vizualnih umjetnika/ca koji svoj rad baziraju na kreiranju videa i video scenografije. Na DIY principima temelje sve vizualne eksperimente, interakcije s ljudima u prostoru i video mapping. Za #Pogonizaciju spremaju interaktivnu video-intervenciju na prostoru.

# RAZGOVOR – MOJI HEROJI? (18:00-20:00) moderira: Neven Aljinović – Tot
U društvu s našim glumcima i pjevačima pričamo o njihovim, vašim i našim zajedničkim herojima. Jesu li ih oni imali, jesu li oni bili vaši heroji, tko su oni, kako su se oni nosili sa svojim herojima? Razgovarat ćemo s Davorom Gobcem, Ninom Violić i drugim herojima i heroinama.

# IZLOŽBICA: DA SAM BAREM…(14:00-22:00)
Izložbica heroja i heroina u idejama najmlađih.

# KARAOKE LUM-TU (20:00 – 22:00) vodi: Neven Aljinović – Tot
Za sve ljubitelje i ljubiteljice blamaže, večer završavamo s karaoke tulumom. Odaberite vama dragu pjesmu i budite heroj pozornice. Najhrabrije nagrađujemo!

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2