Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Kako smo se zabavljali na Obiteljskom Zabavniku

U subotu, 14.06. u i oko Jedinstva drugi smo se put društveno igrali na Pogonizaciji. Obiteljski zabavnik, kojeg su osmislili i priredili Domino i Restart, okupio je na Trnjanskom nasipu bb klince pretškolske dobi i njihove roditelje te ih je zaveo da sudjeluju u zanimljivim i poučnim radionicama. Od 16 do 20 sati najmlađi posjetitelji Jedinstva upoznavali su osnove montaže i konstrukciju foto-aparata na primjeru camere obscure, sudjelovali u radionici stop-motion animacije i crtanja, uputili se na uzbudljivi lova na invazivne biljne vrste… Usprkos oblacima koji su opako prijetili kišom, interes i angažman sudionika ni u jednom trenutku nisu splasnuli, pa su voditelji radionica, koji su čitav program odradili volonterski, imali pune ruke posla.

5S7A3985

Na Filmskoj početnici klinci su saznali kako svjetlo i sjena tvore sliku te kako je tu sliku moguće trajno zabilježiti. Najveća radost bila je kartonska kućica – camera obscura – u koju su mogli ući i u mraku doživjeti projekciju svjetla na papir. Druga radionica Filmske početnice približila im je filmsku montažu – odnosno, slaganje priče u vremenu. Filmsku početnicu vodili su Sandra Bastašić, Hrvoslava Brkušić, Dinka Radonić i Ivan Slipčević

5S7A4037

S Majaom Maar, na Blic tečaju crtanja crtale su se najrazličitije obitelji – ponajmanje one konvencionalne.

5S7A3941

Od starih ambalaža, šarenih papira i plastelina, Bojan Krištofić i Ana Sekulić izradili su slikove za animirani film. Na radionici Stop-Motion animacije sudionici su saznali kako od fotografija napraviti pokret.

5S7A3965

Stare čarape, komade tkanine i rižu Ana Hušman je iskoristika kako bi izradila hrpu šarenih Vatrenih kugli i Poija. Iako namijenjene najmlađima, ove su radionice motivirale i roditelje da pokažu vještine žongliranja s Poima, a Vatrene su kugle letile po nasipu i nakon završetka programa.

5S7A3939

Na Obiteljskom zabavniku, točnije na dobrotvornom buvljaku, prodavali smo dječje knjige i slikovnice koje su donijeli posjetitelji. Skupili smo skromne ali ipak korisne 554 kune koje ćemo donirati školskoj knjižnici u Gunji. Prikupljene knjige koje se nisu prodale proslijedit ćemo Booksi, a Booksa će ih poslati poplavljenim knjižncama. Više ovdje.

5S7A4000

I na kraju – nadamo se da je s Obiteljskog zabavnika svatko ponio nešto korisno ili zabavno – knjigu, vatrenu kuglu, mač od balona, novo znanje ili nove prijatelje… Hvala svim voditeljima radionica i svim sudionicima – malima i velikima koji su doprinijeli izgradnji ovog šarenog poligona za društveno igranje!

5S7A4033

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2