Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Jubilarna 15. Platforma HR

Pogon JEDINSTVO | 21. – 29.04.2014. | Organizator: TALA

WP_20140403_006Platforma HR, ujedinjena sa i kroz PRIX JARDIN D’EUROPE LABO (PRIX JDE LABO), prikazat će prošireni i veći program no što je bio proteklih godina te će prezentirati hrvatske, balkanske i europske mlade i afirmirane plesne autore. Razlog je ulazak Plesnog Centra Tala u europski projekt Life Long Burning (LLB) koji je dio Kulture 2013.-2018. Prix Jardin d’Europe je koreografsko natjecateljski festival i jedna od najvećih europskih nagrada za suvremeni ples. Inicirana je 2008. g. od strane Europske mreže Jardin d’Europe (u sljedećem petogodišnjem razdoblju LLB mreža). 15. Platformu HR / PRIX JDE LABO popratit će stručnjaci iz najjačih plesnih organizacija i centara u Europi, koji zahvaljujući Platformi po prvi puta dolaze u Hrvatsku. Hrvatskim će se umjetnicima tako otvoriti nove mogućnosti za prezentacijom i ostvarivanjem suradnji na inozemnom tržištu.

Naša ovogodišnja nastojanja u mnogočemu se razlikuju od dosadašnjih. Ovoga puta naglasak je na publici i svim njezinim potencijalima. Primarno se bavimo pojmom empatije i publike kao produženog protagonista; simbiozom umjetničkog čina predstave i izvođača sa samom publikom u okruženju prirode i javnih prostora. Što nas dovodi i do sljedećeg kreativnog principa – onog o interaktivnosti. Važnost publike u triadi na kojoj se temelji bilo kakav umjetnički čin (izvođač, publika, prostor) bit će naglašena i kroz interaktivnost te će se očekivati njezina aktivnost, svjesnost i prisutnost. Ovo posljednje očekujemo u što većem broju, buduće da je riječ o besplatnim predstavama koje su time dostupnije lokalnoj zajednici, te akcijama i projektima u koje smo uključili građane, bicikliste, javne osobe. Zato, aktivirajte se, krenite i uživajte jer nikad ne znate jeste li već možda kojim slučajem izvođač pred nekom skrivenom publikom. Ovogodišnja Platforma HR posvećena je građanima i otvoreno ih poziva na sudjelovanje pod sloganom „SVI MARŠ NA PLES“. Cilj je da se pobudi suosjećanje i potakne na odgovornost; publika i umjetnici zajedno stvaraju kulturu Grada Zagreba.

Ovogodišnjom edicijom Platforme HR zatvaramo ciklus i krećemo u novo razdoblje.

Čeka nas analiza daljnjih potreba naše plesne scene, kontekst unutar kojeg djelujemo, sagledavanje situacije u kulturi, kulturne politike i načina financiranja; s obzirom na to, pozicioniranje našeg projekta i preispitivanje formata.

Vjerujemo da ćete uživati u plesnim danima koji su pred Vama!

 

RASPORED
21/04

MALA DVORANA POGONA JEDINSTVO

POGON JEDINSTVO

CVJETNI TRG

 

22/04


MOČVARA

POGON JEDINSTVO

 

23/04

SAVSKI NASIP

MOČVARA

POGON JEDINSTVO

  • 22:30h  D3 dance party

 

24/04

POGON JEDINSTVO

 

25/04

POGON JEDINSTVO

 

26/04

KNJIŽARA LJEVAK

  • 18h predstavljanje publikacije povodom 15 godina Platforme / promotion of the Platforma publication, Trg bana Josipa Jelačića

POGON JEDINSTVO

OUTDOOR

 

27/04

MOČVARA

POGON JEDINSTVO

 

28/04

POGON JEDINSTVO

 

29/04

OUTDOOR

  • Tian Rotteveel – javna prezentacija u gradu / public presentation in the city
  • D3 Movies

POGON JEDINSTVO

MOČVARA

 

 

RADIONICE / WORKSHOPS

 

Kreativna komunikacija / Creative communication – Dejan Srhoj i Tamara Curić, 26. 4., 10-13h (Tala)

Radionica o odnosu glazbe i plesa – TERPSIHORSKA SONIKA  / TERPSICHOREAL SONICS – Workshop on the relations of music and dance – Ivan Mijačević, 22. – 25. 4., 10-13h  (Tala)

Streetforma radionice / Streetforma workshops (Tala)

 

  • 27.4., 20h performance – Pogon Jedinstvo
  • 25.4., 20-21.30h OPEN CLASS
  • 25.4., 23h Kino Grič – jam party
gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2