Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Austerity, trici i zvuci

Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 22.-29.10. | izložba, radionice, performansi, instalacije, trikovi i štogod iskrsne u procesu | Organizator: OZAFIN ALU
austerity 01Oskudnost, mjere štednje, nemogućnost, a istovremeno, kontinuirani pritisak na proizvodnji novoga dovodi nas do metodologije recikliranja postojećeg, ali ne u apolitičnoj ‘postmodernističkoj’ varijanti, već u pokušaju afirimiranja područja djelovanja izvan okvira kontinuirane proizvodnje novoga.

Kao lajtmotiv Austerity 2 uzimamo metodu ‘nekreativnog pisanja’ Kennetha Goldsmitha, odnosno mogućnost kreiranja sadržaja iz već postojećeg.

Ako cut ups tehniku prispodobimo tehnici sempliranja, odnosno preuzimanja uzoraka za generiranje novih struktura, i taj princip upotrebimo kroz Goldsmithovo ‘prevođenje’ digitalnih podataka u tekst, možemo bilo koju već postojeću informaciju prevesti u drugu formu, npr. Bandićev govor prevedemo u partituru za zvuk i svijetlo koje izvodimo u lokalnom kafiću.

Možemo li naći metode i prostore koji izbjegavaju kulturu orijentiranu na proizvode, rezultate, i vidljive kriterije mjerljivosti uspjeha (publika, odnosno korisnici, popularizacija, misija, vizija, itd.), a postaju dio procesa interakcije i komunikacije mimo zadatih ciljeva.

Utoliko nam je za Austerity 2 zanimljivo surađivati s umjetnicima iz drugih disciplina, pogotovo sound umjetnicima koji već a priori u samom postavu svog djelovanja funkcioniraju kao kolektivno interaktivni organizam.

Hacklab nam je zanimljiv zbog uradi-sam principa – instrumenti i alati za proizvodnju materijala izrađeni su od već postojećih objekata koji su preusmjereni iz jedne funkcije u drugu.

U trenucima kada se čini da ne postoji izvanjsko birokratizciji, regulaciji i logici managmenta tražimo mjesta taktičkog povlačenja.

U formi residency programa, studenti, nastavnici i gosti Odsjeka za animirani film i nove medije zauzet će prostor, opremu i resurse Pogona te eksperimentirati u disciplinama, tehnikama i formama koje nisu zastupljene u redovnom nastavnom kurikulumu.

Radionice vode: Deborah Hustić , Ivan Marušić Klif , Sonja Pregrad , Alen i Nenad Sinkauz, Damir Žižić, Ivana Pipal, Damir Bartol Indoš, Marko Tadić, Nicole Hewitt

Više pročitajte ovdje.

Organizator: OZAFIN ALU

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2