Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Queer Sezona predstavlja: La Pocha Nostra: Corpo Insurrecto 3.0

la pocha nostraPogon JEDINSTVO | velika dvorana | 04.10.2013. | 20:00h | 40/50kn | Organizator: Domino

U sklopu Queer Sezone održat će se performans trupe La Pocha Nostra za koju se smatra jednom od najutjecajnijih latinoameričkih trupa u posljednjih deset godina.

Ova impresivna performerska trupa koja se u svojim nastupima ne suzdržava od korištenja oružja, sirovog mesa i oštrih predmeta, u Zagreb stiže sa svojim najnovijim uratkom Corpo Insurrecto 3.0 the Robo Proletariat koji utjelovljuje „robo-baroknu“ estetiku, kiborg-kič kao i otrovan humor kroz eksperiment „tjelesne transformacije“.

Koristeći performerski format, kroz ritual predstavljanja umjetnosti i živog jezika Corpo Insurrecto prikazuje novitet kao i klasičnost samog performativnog izričaja u svojem obraćanju suvremenoj globalnoj kulturi, odnosno osudi krajnje desnog izolacionizma, ksenofobije, nasilja organiziranog kriminala i propadanja gospodarstva, ukazuju kako se svi navedeni faktori manifestiraju u ljudskom tijelu.

Kao u velikoj većini projekata La Pocha Nostre, članovi publike pozvani su da sudjeluju u ovom bizarnom eksperimentu kao i na utjelovljenju „snova i noćnih mora suvremenog doba“. Dijalogom koji se otvara postupcima i reakcijama publike, izvođačima se omogućava da ponovno zamisle novu ikonografiju zahvaljujući intervenciji prisutnih.

Navedenim postupcima performeri Guillermo Gómez-Peña, Erica Mott i Dani d’Emilia će pokušati dozvati nespretni, no čudesno efektivnu radikalno-demokratsku praksu. Sam taj proces prikupljanja slika i informacija od okoline označava nastanak novog projekta.

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2