Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Galerija Močvara predstavlja: Lightune.G : Lighterature Reading // Chapter 10

110301Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | performans & razgovor s umjetnicima: 30.10.2013. u 19:30/20:00h | 0kn | Organizatori: Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

Deseto poglavlje u nizu luminoakustičkih performansa zagrebačko-zadarskog eksperimentalnog sound art tandema Lightune.G “čitamo”, slušamo i gledamo u srijedu navečer, 30.10.2013. u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Lighterature Reading: Chapter 10 naziv je performansa koji se temelji na konverziji svjetla u zvuk putem fotonaponskog efekta solarnih panela – tehnologije koju je 1905. godine prvi opisao Albert Einstein i za koju je, 16 godina kasnije, dobio Nobelovu nagradu za fiziku.

Performans nastaje na osnovi luminoakustike, tehnike izvođenja i komponiranja putem koje nastaju tonske slike. Svaki niz tonskih slika, odnosno svaka izvedba Lightune.G dvojca, jedinstvena je i specifična za prostor u kojemu se predstavlja, te je stoga naznačena kao zasebno poglavlje, chapter u luminoakustičkoj seriji. Pozivamo vas da nam se pridružite u još jednoj u nizu uzbudljivih sound art večeri svjetlosno-zvučnih senzacija u Galeriji Močvara i, u tami Pogona Jedinstvo razbijenoj tonskim slikama, uronite s nama u privlačnu tajanstvenost luminoakustičkih efekata. Čašica razgovora o performansu, filozofiji koja stoji iza luminoakustike, odnosu svjetlosti i zvuka, i tehničkoj strani izvedbe slijedi netom nakon performansa, u ugodnoj atmosferi i opuštenom artist talku s autorima Miodragom Gladovićem i Bojanom Gagićem.

medijski partneri: H-alter, Kulturpunkt, Radio Student
projekt podržava: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

gopxxx xnxx xvideos xvideos2 pornhub bangx2