Hej, imamo novu web stranicu na novoj adresi

Pogon.hr

Ova web stranica će ostati aktivna u svrhu arhive, ali više neće biti ažurirana.

ZatvoriSite menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Galerija Močvara predstavlja izložbu Mirjane Batinić

Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 15. – 19. 5. 2012. | ulaz besplatan
organizator: URK – udruženje za razvoj kulture i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

Mjesec maj – Galerija Močvara odlučuje ubaciti u petu.

Prvi treat na programskom meniju: interaktivna instalacija “Fikcija i gubitak”.

Majstorica ceremonije: Mirjana Batinić, naše gore list s ni manje ni više nego ljubljanskom adresom. Da, to je naše prvo majsko klupsko kunst iskustvo u Galeriji i ne, nećemo vam skuhati grah (nego vas krajem mjeseca počastiti s još jednim). Ali vas želimo raščlaniti na proste faktore osobnih strahova – posebno ako se bojite nepoznatog, a još posebnije ako se bojite nepoznatog u mraku. Friki?

Ljudi se često dobrovoljno (neki bi rekli i fetišistički) prepuštaju jezivim iskustvima straha – kažu da ima neke veze s nagonima, i to onim najgorim, primordijalnim. A još kad skužite da u ovu instalaciju ulazite sami samcati… Nema druge, moraš se prepustiti i sudjelovati, čak i dodirivati i kretati se iako je već po prvom plašljivom koraku jasno da vam je percepcija opasno distorzirana. Tko i što to vama manipulira? Prostor slike i zvuka u koji ćemo vam dati priliku da uđete možda je halucinogena iluzija, no vjerujte nam da će vaše reakcije biti i više nego stvarne. Časna izviđačka.

Najhrabrije koji neće čekati pokusne kuniće od frendova da prvi svrate i prepričaju situaciju očekujemo na otvorenju, 15.5. u 20.00 h. Sve o čudnim slikama i zvukovima u mraku, kao i o tehničkim izazovima instalacije saznajte kroz kafanski opušten, user-friendly razgovor s Mirjanom (umjetnicom), Zoranom (tehničkim mastermindom) i Idom (autoricom izvornog teksta o radu) u prostoru Kluba Močvara od 18:30 nadalje.