Site menu:

pogon_newsletter

Search

Medijski prati: Kulturpunkt

Započele prijave za Školu dokumentarnog filma

Vizual 1Restart poziva sve zainteresirane da se prijave na šestu po redu Školu dokumentarnog filma 2016./2017. koja će se pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održavati u Zagrebu od 03. listopada 2016. do 28. veljače 2017. Škola dokumentarnog filma održat će se kao petomjesečni intenzivni program uz međunarodne i domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Rok za prijave je 01. rujna 2016., sve informacije o postupku prijave nalaze se na službenoj stranici.

Pročitajte više »

Jednodnevna izložba ”Proces inicijacije” zatvara sezonu u Jedinstvu!

29.6. | 17H  | SKUPNA IZLOŽBA ”PROCES INICIJACIJE” | ORGANIZATORI: KULTURFLUX,KLARA PETROVIĆ I LUJA ŠIMUNOVIĆ

13346633_1728106530784903_2911671435355745400_nIzložba Proces Inicijacije tematizira proces izrade izložbenog postava gdje se i sami radovi bave procesom i procesualnošću u širem smislu. Umjetnici koji sudjeluju individualnim radom su Antonija Bačić, Valerija Cerovec, Vitar Drinković, Teuta Gatolin, Tea Ivković, Vanda Kreutz, Dino Priselac, Ana Sladetić, Mia Štark, Ivana Tkalčić, a grupnim radom Zvonka Barbir i Donat Radas, Nera Miočić i Jason Mulhausen te Martina Nikoljačić i Petra Orbanić. Gotovo svi radovi nastat će na licu mjesta te će ovisiti kako o publici, tako o radovima drugih umjetnika koji sudjeluju na izložbi.

Pročitajte više »

POZIV ZA DODJELU BESPLATNIH TERMINA ZA KAZALIŠNE I PLESNE PRODUKCIJE I UMJETNIČKA ISTRAŽIVANJA U 2017. GODINI

Datum objave: 27.06.2016.

Sukladno Uvjetima korištenja i rezervacije termina te na temelju zaključaka sjednice Programskog savjeta br. 05-02/2016, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 18. kolovoza 2016. prijave za korištenje besplatnih radno-produkcijskih termina u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u 2016. godini.

Što se može prijaviti?
Mogu se prijaviti nove domaće produkcije i umjetnički istraživački projekti, koji se mogu okarakterizirati kao suvremeno progresivno kazalište; suvremeni ples; novi cirkus; eksperimentalni i/ili hibridni izvedbeni projekti.

Koje je razdoblje realizacije?
Razdoblje 1: od 2. siječnja do 5. veljače
Razdoblje 2: od 3. do 23. srpnja
Razdoblje 3: od 21. kolovoza do 10. rujna
Iskazana razdoblja su okvirna. Točni datumi bit će dogovoreni prije realizacije programa.

Koliko će se projekata podržati?
Okvirno, planiraju se podržati 2 do 3 nove domaće produkcije s izvedbama te 2 do 3 umjetnička istraživačka projekta, ovisno o interesu i broju potrebnih termina.

Pročitajte više »

Izložba Milice Tomić: O Labudoviću: Kino, škola i rat za neovisnost

otvorenje: 23. 06. u 20h | Izložba ostaje otvorena: 24. – 28. 06. | 16 – 21h, Galerija 90-60-90 | POGON Jedinstvo | izložbu prati umjetničino predavanje koje je i dio 51. zagrebačkog salona Izazovi humanizmu (petak, 24.06. u 18 h, Klub HDLU-a, Trg žrtava fašizma 16)

tomic milica ”O Labudoviću: Kino, škola i rat za neovisnost” uvodi u logiku sudioništva i političkog povjerenja kroz rad fotografa i redatelja Stevana Labudovića. Fotografsku paksu započeo je za vrijeme Drugog svjetskog rata, izrađujući partizanske zidne novine. Vođa partizana i državnik Josip Broz Tito šalje Stevana Labudovica 1959. godine u Alžir da podrži antikolonijalnu borbu – Alžirski rat za nezavisnost (1954. – 1962.). Za vrijeme francuske okupacije Alžira, na bojnom polju, Labudović je osnovao filmsku i fotografsku školu za alžirske partizane. Od 1959. do 1962. proveo je gotovo tri godine s alžirskim partizanima, noseći kameru u jednoj ruci i oružje u drugoj. (Milica Tomić)

Pročitajte više »

Natječaj za voditelja financijskih i administrativnih poslova

Ustanova POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

Za zapošljavanje na radnom mjestu: voditelj financijskih i administrativnih poslova– 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme

POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade je javna neprofitna ustanova u kulturi, čiji su osnivači Grad Zagreb i Savez udruga Operacija grad. Glavne aktivnosti ustanove su kulturni programi i obrazovni programi za mlade. Više informacija na: www.pogonzagreb.hr. Detaljan opis posla dostupan u Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada ustanove.

Natječaj je otvoren od 23.06.2016. do 01.07.2016.

Pročitajte više »

Odluka o neizboru kandidata prijavljenih na natječaj za voditelja financijskih i administrativnih poslova

POGON – ZAGREBAČKI CENTAR ZA NEZAVISNU KULTURU I MLADE
Zagreb, Kneza Mislava 11

U Zagrebu, 23. lipnja 2016.

Na temelju članka 9. Statuta Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade (u daljnjem tekstu: Pogon), a po provedenom postupku javnog natječaja za zapošljavanje na radnom mjestu: voditelj financijskih i administrativnih poslova– 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme, ravnateljica Pogona donosi

ODLUKU

O NEIZBORU KANDIDATA PRIJAVLJENIH NA NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJA NA RADNOM MJESTU: VODITELJ FINANCIJSKIH I ADMINISTRATIVNIH POSLOVA

  1. U provedenom postupku javnog natječaja za zapošljavanje na radnom mjestu: voditelj financijskih i administrativnih poslova– 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme koji je objavljen na mrežnim stranicama Pogona 20.5.2016., a temeljem pregleda natječajne dokumentacije te obavljenog testiranja i razgovora s kandidatima, ravnateljica je donijela odluku o neizboru kandidata.
  2. Odluka će se objaviti na mrežnim stranicama Pogona te će biti dostavljena kandidatima.
  3. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

OBRAZLOŽENJE

Pregledom natječajne dokumentacije svakog pojedinog kandidata odabrane su dvije kandidatkinje za daljnji postupak ispitivanja znanja i sposobnosti kandidata. Nakon provedenog testiranja i razgovora utvrđeno je da je jedna kandidatkinja zadovoljila uvjete natječaja. Ista kandidatkinja je odustala od natječaja zbog čega natječaj nije bilo moguće realizirati. Zbog nemogućnosti realizacije natječaja ravnateljica donosi odluku o neizboru kandidata prijavljenih na natječaj. Natječaj će se ponoviti.

Emina Višnić,

ravnateljica

Zvuk je medij, igra, priča, forma: 4. Sound Art Inkubator u Galeriji Močvara

Otvorenje izložbe i performans: 15.06.2016. u 20.00h Izložba je otvorena od 16. do 18.06.2016. od 17.00 do 20.00h | velika i mala dvorana Pogona Jedinstvo

soundartSound Art Inkubator u 2016. broji svoje četvrto izdanje posvećeno realizaciji i predstavljanju radova mladih i neafirmiranih umjetnika i studenata iz Hrvatske, a odnedavno i regije. Pokrenut u sklopu sound art programa zagrebačke Galerije Močvara, Inkubator potiče autore na eksperiment i istraživanje zvuka, a publici pruža uvid u njihove najsvježije projekte i ideje. Svake godine projekt započinje s natječajnim pozivom i završava grupnom izložbom i performansima koji se održavaju u Pogonu Jedinstvo.

Pročitajte više »