[Profile Register/Log In] (What's This?)

From: "[POGON-info]" <pogon@upogoni.org>
Subject: [POGON-info] Svibanj 2012
Date: May 7th 2012

[POGON-info] Svibanj 2012

Putem newslettera POGONa obavještavamo vas o programima u POGONu te drugim zanimljivostima. Preporučite nas prijateljima i kolegama. Pošaljite im ovaj newsletter. Hvala!

[pogon intro]

Svibanj u POGONu brine ponajviše o vašim očima i ušima. Za gledanje su zaduženi Juliana Kučan & Galerija 90-60-90 i Mirjana Batinić & Galerija Močvara dok se o slušanju brinu Gelato Hardcore No.2 – Attrito, Lyon Estates & Jaded Hope, Outlook & Seasplash promo party, Six Pack te katarzični i energični !!! (Chk Chk Chk). Montažstroj - kazalište vaše i naše mladosti, druži se s generacijom 55+, a POGONov team hvata korak sa svakodnevicom nakon povratka s CORNERS Xpedicije po zapadnom Balkanu.

[pogon raspored]

8. i 9. 5. 2012. | Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 20:00h | 0kn | Kao da je bilo sad
12. 5. 2012. | Pogon JEDINSTVO | mala dvorana | 21h | 25 kn | Gelato Hardcore No.2 – Attrito, Lyon Estates, Jaded Hope
12. 5. 2012. | Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 22h | 40 kn | Outlook & Seasplash promo party
15. – 19. 5. 2012. | Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 20:00h | 0kn | Galerija Močvara predstavlja izložbu Mirjane Batinić
24. 5. 2012. | Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 21h | 130 / 150 kn | !!! (Chk Chk Chk)
25. 5. 2012. | Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | 21h | 40 / 50 kn | Six Pack predstavlja novi album

[pogon program]


!!! (Chk Chk Chk) u Pogonu Jedinstvo
Nakon dva nastupa na INmusic festivalu (još uvijek se prepričava njihov prvi fenomenalni nastup 2007. godine), Chk Chk Chk će nam se po prvi put predstaviti u klupskoj atmosferi. Nije tajna da se Chk Chk Chk i domaća publika uzajamno vole te je upravo zbog tog razloga Zagreb odabran za jednu od stanica njihove male turneje, koja, nakon podužeg vremena, obuhvaća solo svirke u Europi. Svi koji su prisustvovali nastupima na INmusicu znaju da nas opet očekuje katarzični nastup prepun energije, a sudeći po izvještajima s njihovih klupskih nastupa, 24.05. u Pogonu Jedinstvo nas očekuje još eksplozivnija punk-funk-dance zabava! Pročitaj više→.Six Pack predstavlja novi album u Pogonu Jedinstvo
Nakon odličnih nastupa u PAUK-u 2005. i 2008. godine, Six Pack nam ponovno dolaze odsvirati samostalni koncert, ovoga puta u Pogon Jedinstvo, dvoranu gdje su već nastupili prošle godine na koncertu u čast Antuna Krajinovića – Tune. 25. svibnja napokon nam dolaze službeno prestaviti svoj najnoviji album “Epicentar” izdan sredinom 2011. godine.Pročitaj više→.
Video instalacija: Juliana Kučan - Kao da je bilo sad
Namjera video-instalacije Kao da je bilo sad nije prikazati linearnu izmjenu stanja već preklapanjem stvoriti vizualno zanimljiv sadržaj u istodobnosti nečega što u stvarnosti nije istodobno. Siječanja koja su dio prošlost, iščekivanja i maštanja o budućnosti, te sadašnjost kao takva, zapravo postoje u svijesti istodobno.Pročitaj više→.
Galerija Močvara predstavlja izložbu Mirjane Batinić
Mjesec maj – Galerija Močvara odlučuje ubaciti u petu. Prvi treat na programskom meniju: interaktivna instalacija “Fikcija i gubitak”. Majstorica ceremonije: Mirjana Batinić, naše gore list s ni manje ni više nego ljubljanskom adresom. Da, to je naše prvo majsko klupsko kunst iskustvo u Galeriji i ne, nećemo vam skuhati grah (nego vas krajem mjeseca počastiti s još jednim). Ali vas želimo raščlaniti na proste faktore osobnih strahova – posebno ako se bojite nepoznatog, a još posebnije ako se bojite nepoznatog u mraku. Friki?Pročitaj više→.
Outlook & Seasplash promo party
Veliki promo party Outlook festivala i 10. Seasplash festivala održati će se u Zagrebu u subotu 12. svibnja u Pogonu Jedinstvo, a ovom prilikom im se pridružuju Dirty Beatz Crew u Močvari, koji kao i Seasplash ove godine slave 10 rođendan.Pročitaj više→.
Koncert: Gelato Hardcore No.2 - Attrito, Lyon Estates, Jaded Hope
Opet nam iz Italije stižu dva benda koji sviraju pravi talijanski HC. ATTRITO/Trento/IT/ su brzi, energični hc s živčanim vokalom i hrpom positive youth momenata. Ako znate talijanski možete i singalongat... LYON ESTATES/Bologna/IT/ su, naravno, opet brzi i opet totalno pozitivni, ali ovaj put imaju pomalo melodičniji pristup i pjevanju i sviranju. S njima se pogotovo možete upjevavat, nabacite pokoji stih ToTto Cotugna i svi zadovoljni...Pročitaj više→.[pogon info]

Corners of Europe Logotype
Four Corners of Europe: Preživjeli smo Xpediciju BALKAN!
Iz Zagreba preko Jasenovca, Užica, Sirogojna, Prizrena, Skadra, Cetinja, Dubrovnika, Mostara i Konjica pa sve do RIjeke autobusom u 14 dana! Zvučalo je nemoguće, a ponekad je i izgledalo tako: 9 granica, 6 država, neasfaltirane ceste, strme serpentine, rubovi Balkana bili su dom umjetnicima iz Švedske, Irske, Engleske, Poljske, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Suočili smo se sa starim narativima, legendama i stereotipima, a čuli smo i neke nove. Razgovarali smo o kulturnoj politici, međunarodnoj suradnji, umjetnosti na Balkanu i koječemu drugom. Intervenirali smo u svakodnevicu Užica, Cetinja i Mostara umjetničkim akcijama. Kako je Xpedicija točno izgledala možete saznati na CORNERS Blogu i CORNERS Facebook stranici, a na CORNERS Flickeru pogledajte fotografije s putovanja.

Panevropski projekt FOUR CORNERS R&D sastoji se od četiri umjetničke ekspedicije kojima je cilj da se nečuveno čuje i da nevidljivo postane vidljivo. Sama ekspedicija formirana je kao skupina sastavljena od umjetnika i kulturnih radnika koji i sami dolaze s evropske margine i koji sa svojim domaćinima dijele iskustva, načine gledanja, metode rada i same umjetničke radove.
Do sada su održane Sjeverna ekspedicija (sjever Norveške i Švedske), Kavkaska ekspedicija (istočna Turksa, Gruzija i Azerbajdžan), a u augustu će se održati Istočna eskpedicija koja se održava na graničnom području Ukrajine, Poljske, Bjelorusije, Litve i Kaliningradske oblasti. Pročitaj više→.
Montažstroj traži starije od 55
Želite da vas pred kamerama pitaju nešto drugo osim što biste učinili da dobijete na lutriji? Željeli biste nam reći što je stvarno bitno u životu? Ispričajte javnosti najvažniju minutu svoga života. Neka se vaš glas konačno čuje. Novi projekt MONTAЖ$TROJ -a “55+”. Kroz druženje i kreativne radionice stvorite s nama kazališnu predstavu i dokumentarni film. Dođite sami ili s prijateljima. Odvažite se na izazov i s nama krenite u potragu za najvažnijom minutom vašeg života. Okupljanje generacije 55+ od 07. do 13. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Obavezne prijave i informacije na telefon 01 4682 464 radnim danom od 10.00 do 15.00 sati ili mailom na info@montazstroj.hr. U kazalištu vaše i naše mladosti godine (ni)su važne. Pročitaj više→.
Platforma.hr otplesala je svoj program
Pod motom 'Ples svima', u Zagrebu se od 29. travnja do 6. svibnja održala trinaesta Platforma mladih koreografa ili Platforma.hr, manifestacija koja promiče ples u svim njegovim aspektima, od umjetnosti preko zanimanja do hobija. Nije slučajno da je ovogodišnja Platforma počela baš 29. travnja, koji se već točno trideset godina obilježava i kao Svjetski dan plesa. Kako je Platforma ujedno hrvatski partner regionalnog projekta Nomad Dance Academy, u njezinoj se organizaciji taj dan proslavio plesom na javnim površinama u pet gradova Hrvatske, Puli, Zadru, Varaždinu, Karlovcu i Zagrebu. Pročitaj više→.


POGON
Nađi nas na Facebooku
Rezervacije termina za programe
POGON podržava kampanju We are more. Podržite je i vi, potpišite manifesto.

<< Previous: [POGON-info] Svibanj 2012

| Archive Index |

Next: [POGON-info] Podsjetnik // Svibanj 2012 >>

(archive rss , atom )

Send This Message to a Friend
As the final step, please type in the string of letters that you see in the below image into the text box:


this list's archives:


POGON - vijesti i najave programa
Provedite svoje slobodno vrijeme u Pogonu (www.upogoni.org)! Doznajnte na vrijeme sve bitne informacije - uključite se na ovu mailing listu.

Putem liste povremeno (jednom do dva puta mjesečno) slat ćemo Vam newsletter s informacijama vezanim uz programe koji se odvijaju u POGONu (najave programa, nagradne igre za besplante ulaznice i slično). Pored toga, dat ćemo i kratki pregled vijesti koje ne moraju imati dirketne veze s nama, ali koje bi Vama mogle biti zanimljive i korisne (suvremena umjetnosti i kultura, mladi, urbani razvoj, arhitektura i dizajn, društvena pitanja itd.).

Subscribe/Unsubscribe on [POGON-info]

* RequiredPowered by Dada Mail 4.3.2 Stable 01/16/10
Copyright © 1999-2010, Simoni Creative. Install Dada Mail web hosting